Premium otomobil üreticisi, bardak, yemek kabı, çatal bıçak gibi 20 milyondan fazla tek kullanımlık plastik ürünü doğada çözülebilen kağıt ve ahşap gibi daha sürdürülebilir alternatifleriyle değiştirecek. Bu, her çalışanın yılda 500’ün üzerinde plastik ürünü terk etmesi anlamına geliyor.

Değişim kademeli olarak uygulanacak. Tek kullanımlık plastikler, 2018 yılının sonunda otomobil lansmanları gibi küresel etkinliklerden ve Çin, Belçika, ABD, İsveç ve Malezya’daki Volvo Cars tesislerinde yer alan tüm ofis ve restoranlardan çıkartılacak. 2019 yılı içerisinde, tüm ulusal satış şirketleri (NSCs) yerel etkinlikler de dahil olmak üzere tüm operasyonlarından tek-kullanımlık plastikleri çıkartacaklar.

215855_volvo_v90_cross_country_volvo_ocean_race_exterior_on_location-kopya

UN Environment Okyanuslar Direktörü Lisa Emelia Svensson, “Özel sektörün harekete geçmesi, plastik kirliliğine karşı savaşta ilerleme kaydetmek ve bu konuda bilinç oluşturmak açısından büyük önem taşıyor. Gelecek 10 ila 15 yıl içerisinde plastik üretimi iki kat artacak ve bunu bugün değiştirmezsek bu plastiklerin bir kısmı okyanusların dibini boylayacak. Volvo Cars’ın tek kullanımlık plastiklere hayır demesini memnuniyetle karşılıyoruz ve bunun diğerleri için iyi bir örnek oluşturduğunu düşünüyoruz” dedi. Volvo Cars, bu uygulama ile sadece 2018 yılında 140 ton tek kullanımlık plastiğin yerini plastik kullanılmayan alternatiflerine bırakacağını tahmin ediyor.

Şirketin tek kullanımlık plastiklere karşı olan bu uygulamasını takiben Volvo Ocean Race Bilim Programı için de 300.000 Euro tutarında destek sağlanıyor. 2018-2019 yarışında yer alacak teknelerin bazılarına yerleştirilen alıcılar, okyanusların en uzak noktalarında, mikro plastikler de dahil olmak üzere denizlerin sağlığıyla ilgili çeşitli veriler toplayacaklar.

229200_volvo_will_replace_single-use_plastic_items_with_more_sustainable-kopya

V90 Cross Country Volvo Ocean Race Special Edition’un (özel modelinin) satışlarıyla da bu kampanyaya destek sağlanıyor. Bu arada otomobilin içerisinde, iç döşemelerde yer alan halılar, okyanus tabanına bırakılmış balık ağları da dahil olmak üzere naylonların yüzde 100 geri dönüşümünden elde edilen bir kumaş olan Econyl kullanılarak üretiliyor.

Volvo'nun çevre konusunda yaptığı en önemli adımlardan biri de ürün gamında bulunan tüm modellerin 2019 yılından sonra  elektrikli motorlara kavuşacak olmasıydı!

[old_news_related_template title="Volvo'nun satışlarının yüzde 50'sini elektrikli modeller oluşturacak!" desc="Volvo Cars, 2025 yılında şirketin satışlarının yüzde 50’sinin elektrikli otomobillerden oluşmasını hedeflediklerini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/227628_new_volvo_xc40_t5_plug-in_hybrid-kopya_16_9_1524732662.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/otomotiv/volvonun-satislarinin-yuzde-50sini-elektrikli-modeller-olusturacak-2372246/"]