Japon üretici Mitsubishi ülkemizde en çok satan pick-up model olan L200'ü yeniledi. 4. jenerasyon olan bu yeni L200 ayrıca 40. yılını da bu yeni modelle kutlamış oluyor. Yeni L200, ilk etapta Tayland ve diğer Asya ülkelerinde satılacak. Sonrasında ise dünya genelinde 150 ülkede bu aracı görebileceğiz. Aracın Avrupa'ya ulaşması ise gelecek yaz olacağa benziyor. Türkiye'ye ise ne zaman geleceğine dair bir bilgi yok!

mainvis_04-kopya

Yenilenen L200, aslına bakarsanız Mitsubishi'nin 2020 yılına kadar yenilemeyi planladığı, 'Drive for Growth' stratejisinde yer alan, 11 modelinin başlangıcı oluyor.Aracı gördüğünüzde öncelikle eski modelden tamamıyla değiştiğini fark ediyorsunuz. Eclipse Cross modelini andıran yeni yüz tasarımı ilk gözünüze çarpan detay olurken, ön tampona dikine yerleştirilen sis farları ve yine dik duran motor ızgarası L200'ü güçlü gösteriyor.

mainvis_05-kopya

Aracın yanına geçtiğinizde ise eski versiyona göre motor kaputunun daha dik konumlandığını fark ediyorsunuz. L200'ün arkasına geçtiğinizde ise kasaya konumlandırılmış olan dikine stoplar hemen dikkatinizi çekiyor. Aracın içerisinde ise yeni direksiyon ve multimedya sistemi kullanıcıyı karşılayan ilk detaylar oluyor. L200'e 3 yeni gövde rengi de eklenmiş.

main_interior01-kopya

Yeni L200 iki farklı dört çeker sistem ve yeni sürüş modları sunuyor. Sürüş modları arasında çakıl, kar, kum ve kaya var. Ayrıca iniş kontrol sistemi de var. 5 ileri manuel şanzımanın yerini ise 6 ileri manuel şanzıman almış. Ayrıca 6 ileri otomatik şanzımana da yeni Sport modu eklenmiş.

mainvis_07-kopya

Araç yeni nesil güvenlik unsurlarına da kavuşmuş. Bunlardan da ilk olarak öne çıkanlar kör nokta ve çapraz trafik uyarı sistemi. Mitsubishi L200 ülkemizde en çok tercih edilen pick-up modeli olarak öne çıkıyor. Bu araç 2.4 litrelik dizel ünite ile şu anda ülkemizde tercih edilebiliyor ve bu motorla yine tercih edilebilecek. Bu motor 180 beygir güç ve 430 Nm tork üretiyor. Araç markanın Tayland'ta yer alan Laem Chabang fabrikasında üretilmeye devam edecek.


[old_news_related_template title="Pick up pazarı ne durumda?" desc="Ülkemizde tabi ki bir Amerika kadar tercih edilmese de ilgi gören pick uplara biraz daha yakından bakmak istedik. Bu yakınlık sizin de tahmin ettiğiniz gibi satış rakamları üzerine kurulu. İşte Türkiye'de en çok tercih edilen pick uplar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/shutterstock_665333197-kopya_16_9_1540449318.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/otomotiv/pick-up-pazari-ne-durumda-2700810/"]