Dünyanın ilk uçan otomobili olan PAL-V'ye merhaba deyin! Bu otomobil için ön siparişler başladı. Otomobilin son halini, Cenevre Otomobil Fuarı'nda katılımcıların beğenisine sunan şirket, siparişleri kendi internet sitesi üzerinden alıyor.

palvmedia1-kopya

PAL-V bu aracı tasarlarken hem Avrupa'da hem de Amerika'da kullanıma uygun olması için gereklilikleri yerine getirdi. Tüm kurallara uyması için tasarlansa da aracın yasal olması için hala son bir lisans testinden geçmesi gerekiyor. Bu süreç Cenevre Otomobil Fuarı'ndan sonra başlayacak!

palvmedia5-kopya

Uçak kanatları yerine helikopter pervaneleri kullanarak kalkmayı başaran araç, arka iticileri sayesinde de ileriye gidebiliyor. Yerde ise kanatları katlanarak kapanıyor ve 3 tekerli iniş takımı kapanarak aracı yere yaklaştırıyor. Uçaktan otomobile dönme süresi 5 ile 10 dakika arasında sürüyor. Ancak aracın bu dönüşümü için manuel işlemler de gerekiyor. Otomobil durumuna dönen araç bu süreçten sonra tüm garajlara ve yollara sığabilecek biçimde tasarlandı.

palvmedia6-kopya

PAL-V Liberty'nin en düşük uçuş hızı 50 km/s en yüksek hızı ise 180 km/s. Yerdeki maksimum hızı 160 km/s olarak kendi internet sitelerinde belirtilmiş. Yerde gitmesi için olan motor 100 beygir güce sahip. Uçması için yapılan motor ise ekonomik sürüş için 140 km/s hızı ön görüyor, yüksek hızlı sürüşte bu hız 160 km/s oluyor ve maksimum hızıysa 180 km/s olarak belirtilmiş. Bu motor 200 beygir güç üretiyor ve maksimum 500 km mesafe uçabiliyor.

palvmedia3-kopya

Liberty, 2 kişilik bir gövdeye sahip 664 kg ağırlığında ve maksimum 910 kg ağırlığında havalanabiliyor. 330 metrelik mesafede kalkış mesafesi olarak belirtilmiş. PAL-V Liberty'nin üretimi için gerekli onaylar gelirse ara. 339 bin dolardan satışa sunulacak.

palvmedia7-kopya