Volkswagen markası Ağustos ayından itibaren bazı modellerinin üretimini durdurmayı planlıyor. Yenilenen Dünya Çağında Harmonize Hafif Araç Test prosedürü testlerinin otomobilleri onaylaması beklenenden daha uzun sürüyor. Aynı durumla geçtiğimiz hafta içerisinde Porsche kalmıştı ve Alman spor otomobil üreticisi de bazı modellerinin üretimini belirli bir süre durdurma kararı aldı.

1-kopya

[old_news_related_template title="Porsche satışlarını sınırlandıracak!" desc="Otomobil emisyonlarının ve yakıt tüketimi testlerinin WLTP(Worldwide Harmonised Light Vehicle Test) laboratuvarlarına geçişini sebep gösteren Porsche, Avrupa'da sattığı model sayısını geçici olarak sınırlayacağını duyurdu..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/1-kopya-3_16_9_1527940565.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/otomotiv/porsche-satislarini-sinirlandiracak-2445257/"]

Volkswagen'nin Wolfsburg Fabrikası'nda yapılan toplantıda Herbert Dies, bu fabrikanın önceden belirlenmiş olan modellerin üretimini belirli bir süre durduracağını açıkladı. Diess konseyde, "Yalnızca VW markasında test edilmesi gereken 200'den fazla model var. Bunların testlerini biran önce yapıp işimize devam etmeliyiz." dedi. VW bir önceki WLTP testine göre yeni testin durumunun üç kat arttırıldığını da belirtti. Bu da şirketin yeni testleri tamamlaması için 24 saat çalışması gerektiği yönünde.

1231-kopya

WLTP testleri, özellikle VW'nin dizel motorlar üzerinde yer alan yanıltıcı yazılım mevzusundan sonra modası geçmiş olan NEDC testleri yerine daha kapsamlı bir prosedür olarak geçti.

c1ajuaawiaa9lqf-kopya

Bu testleri tamamlamak için üretimini durduran tek marka VW değil. Porsche, Audi, MINI ve Peugeot markaları da bu testleri tamamlamak için belirli sürelerde üretimini durdurma kararı aldı.