Jeep, yepyeni Gladiator’ü ilk kez Amerika’da gerçekleştirilen Los Angeles Otomobil Fuarı’nda sergiledi. Gladiator, Wrangler modelinden izler taşıyor. Geleneksel yedi aralıklı Jeep ızgarası ve bu ızgaranın etrafında yerini alan yuvarlak farlar ve çok yönlü kullanıma izin veren büyük bir yük alanı sunulurken, 725 kg taşıma kapasitesi, 3,5 tona kadar da çekme kapasitesi vaat ediliyor.

jeep-gladiator-1

Jeep Gladiator’ün iç mekânı geleneksel tasarımı ve çok yönlü kullanım özelliklerini aynı potada eritiyor. Geleneksel yatay konumlu dik konsol mimarisi sportif ve modern tasarım detaylarıyla tamamlanıyor. Dördüncü nesil Uconnect’e ait dokunmatik ekran, kokpiti domine ediyor; hızlı açılış, hassas dokunmatik ekran ve yüksek çözünürlüklü görüntü gibi özelliklerle kullanıcı dostu bir ara yüz sunan Uconnect’in 7,0 inç veya 8,4 inçlik versiyonları Apple CarPlay ve Android Auto desteğiyle üstün akıllı telefon entegrasyonu sunuyor.

jeep-gladiator-2

Gladiator’de, 3,6 litrelik 285 HP güce sahip V6 Pentastar benzinli motor seçeneğinde 6 ileri manuel ya da 8 ileri otomatik şanzımana yer verilirken, 260 HP gücündeki 3,0 litrelik EcoDiesel V6 dizel motor seçeneğinde 8 ileri otomatik şanzıman kullanılıyor ve her iki versiyonda da 4x4 sistemine yer veriliyor. Command-Trac ve Rock-Track 4x4 sistemleri, üçüncü nesil Dana 44 akslar, Tru-Lock elektrikli ön ve arka kilitleri, Trac-Loc sınırlı kaydırmalı diferansiyel kilidiyle yere sağlam bir biçimde tutunuyor. Ayrıca Gladiator, 76 cm derinliğine kadar su geçişlerinden de geçebiliyor.

ic-mekan

Jeep Markası Kuzey Amerika Başkanı Tim Kuniskis yeni modelle ilgili olarak, "Tartışmasız gerçek bir pikap olan ve Jeep olduğu anında fark edilen yepyeni Gladiator, her türlü yol macerası için en üst düzey araç. Dünyanın her yerindeki Jeep müşterilerimizden ve pikap sevdalılarından, bu eşsiz araca büyük bir talep var. Sağlam ve güvenilir Jeep pikaplarının zengin ve gurur verici mirasından doğan Gladiator, kendisini bugüne kadarki en kabiliyetli pikap yapan dayanıklılığı, çok yönlülüğü ve işlevselliği bir araya getiriyor" yorumunda bulunuyor.

Jeep Gladiator, Amerika'da 2019 yılının yarısından itibaren satın alınabilecek.