Markanın yeni bir çağın başlangıcı olarak nitelendirdiği bu model, yeni Skyactiv altyapıya ve yeni Skyactiv motor seçeneklerine sahip olduğu için oldukça önemli. Ayrıca yeni Mazda 3 hem dizel hem de benzinli motorlu versiyonlarında Spark Kontrollü Sıkıştırma ve Ateşleme sistemini kullanıcısına sunuyor.

mazda-3-2019-1600-03-kopya

Tüm bu detayları bir kenara bırakıp otomobilin tasarımı konusu üzerinde yoğunlaşırsak, 2010 yılında Mazda markasını benimsediği Kodo Tasarım dilinin en yeni hali olarak bu otomobilin oluşturulduğunu belirtebiliriz. Markaya göre "Tek Hareket" olarak anlatılan bu tasarım oldukça sade ve net olarak otomobili yansıtıyor.

mazda-3-2019-1600-06-kopya

Sedan ve hb gövdeli versiyonların etkilendiği model ise Vision Coupe Concept modeli oldu. Otomobilin ön kısmına baktığınızda bu durumun incelen farlar ve uzayan burunla ortaya çıkıyor. Ayrıca altıgen formunda olan motor ızgarası bu detaylarla birlikte daha fazla öne çıkmış.

mazda-3-2019-1600-07-kopya

Otomobilin arka kısmındaki sportif tasarım ise ilk andan itibaren dikkatini çekiyor. Bagaj kapağına dahil rüzgarlık, halka aydınlatma detaylı stoplar ve çift çıkışlı egzoz bunun en temel belirtisi.

mazda-3-2019-1600-15-kopya

Otomobilin yan kısmı ise eski versiyona göre oldukça sade bir görüntüye sahip. Üç farklı jant tasarımından istediğinizi tercih edebiliyorsunuz. Özellikle "less is more" felsefesi otomobilin yan profil tasarımında oldukça etkili olmuş.

mazda-3-2019-1600-14-kopya

Aracın içine geçtiğinizde ise eski versiyona benzer tasarım detaylarını görmeniz mümkün. Üç kollu direksiyon, gösterge tablosu, vites kolu gibi detaylar aklınıza ilk olarak eski otomobili getirebiliyor.

mazda-3-2019-1600-0c-kopya

Konsol ortasına konumlandırılmış ve eski versiyondaki ekrana göre daha iyi kamufle edilmiş olan multimedya sistemi 8.8 inç boyutunda. Otomobilin içinde yer alan krom detaylar premium algıyı arttırırken fazlasıyla deri materyal kullanıldığı da görülüyor.

Otomobil ilk olarak Kuzey Amerika'da 2019 yılının ilk aylarında satışa sunulacak, sonrasında ise diğer ülkelerde de satın alınabilecek. Yeni Mazda 3 SKYACTIV-X diye adlandırılan yeni motorlu, SKYACTIV-G benzinli ve SKYACTIV-D dizel motorlu olarak satılacak.