2003 yılında tanıttığı ilk CLS modeliyle coupé ve sedan otomobilin birleşimiyle tamamen yeni bir otomobil segmenti oluşturan Mercedes-Benz, üçüncü nesil CLS’nin Mayıs ayından itibaren Türkiye’de satışına başlıyor. Yeni Mercedes-Benz CLS 400 d 4MATIC, Türkiye’de 878.600 TL’den başlayan fiyatlarla müşterilerin beğenisine sunuluyor.

17c800_08-kopya

Tamamen yeni jenerasyon sportif bir coupé olan CLS’nin konfor yönü oldukça iddialı. AIR BODY CONTROL yürüyen aksam kadar akıllı telefon entegrasyonu ve kablosuz şarj imkânı da sunan en güncel bilgi ve eğlence sistemleri CLS’nin konfor yönünü destekliyor. Konfor fonksiyonlarını ve araç ayarlarını kumanda etmek üzere kullanılan orta konsola entegre Touchpad, sezgisel ve sesli geri bildirimiyle kullanım kolaylığı sağlıyor.

17c800_03-kopya

LED yüksek performanslı farlar, 18 inçlik alaşım jantlar, şerit takip yardımcısı, 12,3 inçlik merkezi medya ekranı, aydınlatmalı havalandırma çıkışlarını da kapsayan 64 renk seçenekli üç bölgeli ambiyans aydınlatması, Mercedes me connect hizmetleri ve LTE teknolojisinden yararlanan iletişim modülü gibi donanımlara sahip yeni CLS'nin en önemli özellikleri.

17c800_02-kopya

Mercedes-Benz coupé modellerine has tek çıtalı elmas görünümlü ön ızgara CLS’nin de ön tasarımını domine ediyor. Radyatör ızgarası aşağıya doğru genişleyen Mercedes-AMG GT’nin radyatör ızgarası formunu miras alıyor. Uzun motor kaputu hatları CLS’nin sportif çizgilerini tamamlarken, oldukça ince ve geniş ön farlar ise dinamik tasarımlı radyatör ızgarasıyla tamamlıyor.

17c800_04-kopya

Yeni CLS, S-Serisi'nin sahip olduğu bir çok teknolojik yenilikten faydalıyor, sürücüyü destekleyen yeni nesil sürüş destek sistemleri bunların başında! Aktif fren yardımcısı, şerit takip yardımcısı, konsantrasyon kaybı uyarı sistemi ATTENTION ASSIST ve yolcu koruma sistemi PRE-SAFE® standart olarak sunuluyor. Araç içerisindeki yolcuların kulaklarını olası bir çarpışma öncesinde çarpışma anında oluşacak olan gürültüye hazırlayan PRE-SAFE® Sound da standart donanım
listesinde yer alıyor. Yeni CLS, daha da geliştirilen kamera ve radar sistemleri sayesinde yolu çok daha etkin bir şekilde gözlemliyor. Ayrıca harita ve navigasyon bilgilerini de sürüş koşullarını hesaplarken dikkate alıyor. Yeni CLS, otoyol veya otoyol benzeri yollardaki dur-kalk sürüş koşullarında 30 saniyeye kadar durma sürelerinde ek müdahaleye gerek bırakmaksızın yolculuğa kendisi devam edebiliyor.

17c800_09-kopya

Üçüncü nesil Mercedes-Benz CLS yeni motorlarla yollara çıkıyor. Satış başlangıcı ile öncelikli olarak dizel motor seçeneği sunulurken, önceki nesilde de olduğu gibi dört kapılı coupé otomobilde 4MATIC çeşitliliği de bulunuyor.

17c800_18-kopya

Dizel motorların güç aralığı 286 BG ve 600 Nm üreten CLS 350 d 4MATIC ile başlıyor, 340 BG/250 kW ve 700 Nm üreten CLS 400 d 4MATIC’e kadar uzanıyor.

17c800_19-kopya

Ürün gamının en güçlü seçeneği olarak altı silindirli benzinli motor sunuluyor. Tamamen yeni, elektrikle geleceğe hazırlanmış, EQ Boost (entegre marş motoru) ve 48 Volt besleme teknolojilerine sahip sıralı altı silindirli motor CLS 450 4MATIC ismine sahip. 367 BG/270 kW ve 500 Nm üreten motor, EQ Boost sayesinde kısa süreliğine 22 BG/16 kW ve 250 Nm ilave güç ve torku kullanıma sunuyor.

17c800_20-kopya

Sisteme entegre elektrik motoru EQ Boost, örneğin hızlanma anında kısa süreliğine içten yanmalı motoru destekliyor, içten yanmalı motor kapalı iken (süzülme) sürüşe imkân tanıyor ve yüksek verimlilik seviyesine sahip enerji geri kazanımı özelliğiyle aküyü enerjiyle besliyor.