Yerli otomobil projesinin başarılı olması için Türkiye, bu markanın başına yerli bir genel müdür transfer etmeye çalışıyor.  Bakan Faruk Özlü, "Şu anda CEO seçiyoruz. Bir araştırma yaptık küresel ölçekte başarılı olabilecek bir CEO seçiyoruz. Süreç işliyor. CEO Türk olacak. Uluslararası otomotiv piyasasında uluslararası bir başarı elde etmiş olacak. Bir görev almış olacak ona bakacağız. Ve öyle bir aday bulduk. Çok başarılı uluslararası otomotiv piyasasını bilen aktif çalışan bir isim. Teklif götürdük kendisini kararını bekliyoruz." dedi.

1-kopya

Bu açıklamadan sonra biz de bu açıklamalara en çok uyan, şuan da yurt dışında görev yapan ve bu pozisyona gelebilecek potansiyelde olan adayları bir araya getirdik.

İŞTE O İSİMLER :


Necip Soyak


necipsoyak-kopya

Soyak, şuanda 2008 yılından beridir Connor Manufactoring Services'de direktörler üyesi olarak yönetim kurulunda çalışıyor. 2001-2008 yılları arasında Ford Motor Company Tokyo'nun CEO'luğunu yaptı. Soyak, bu görevinden önce Volvo'nun Kuzey Amerika ile Kanada, Meksika ve Porto Riko'dan sorumlu Uluslararası Ticaret Bölümü Başkan Yardımcısı'ydı. Robert Kolej mezunu olan Necip Soyak, Harvard Business School'da Üst Düzey Yönetici Programı'nı ve IFL İsveç Uluslararası Operasyonlar Yönetimi Enstitüsü'nü bitirmiş. İş yaşamına 1971 yılında Atlas Copco'da adım atan Soyak, Atlas Copco'da; Chicago Pneumatic USA Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı, Atlas Copco KK, Japonya Başkanı, Atlas Copco Airpower Birimi, Belçika İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı, İspanya Ürün Müdürlüğü görevlerinde bulunmuş. Nisan 2000'de Volvo Cars Kuzey Amerika'da Kurumsal Hizmetler'den Sorumlu Yönetici Başkan Yardımcısı olarak göreve başlayan Soyak, bir yıl sonra Nisan 2001'de aynı şirkette Kanada, Meksika ve Porto Riko'da Başkan Yardımcısı oldu. Soyak, buradaki görevinden Japonya'ya atandı.

Murat Yalman


Murat Yalman 1956 doğumlu, 17 yaşında ABD’ye giderek otomotiv mühendisliği okudu. 23 yaşında ise Türkiye’ye dönüp Chrysler'e kamyon üreten Askam’da işe başlayan Yalman, sonra ABD’ye dönerek 1981-1985 arasında Ford Motor’da Şef Analist olarak çalıştı. 1985’te Nissan’a transfer olan Yalman Nissan’da Başkan Yardımcılığı’na kadar yükseldi. 2000 yılında geri döndüğü Ford’da Avrupa Başkan Yardımcısı görevine atananan Yalman, 2005 yılında Detroit’teki Ford'un merkezine transfer oldu ve yeniden yapılanan Ford Motor’un Pazarlama ve Global Ürün Stratejileri Direktörlüğü’ne getirildi.

Akın Aydemir


akin-aydemir-kopya

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu olan Akın Aydemir, Thunderbird School of Global Management’ta MBA programını tamamlamıştır. İş hayatına 1988 yılında Olmuksa’da mühendis olarak başlayan Sn. Aydemir, 1990 yılında ToyotaSA’ya transfer olarak 1996 yılına kadar Gövde Üretim Müdür Yardımcılığı yapmıştır. 1997 yılında Honda’da Üretim Müdürü olarak göreve başlayan Aydemir, 1999 yılında Honda Kanada’da Mühendislik Müdürlüğü görevine atanmıştır. 2001 yılında ABD’de faaliyet gösteren RWD firmasında işe başlamıştır ve 2003 yılına kadar Yalın Üretim konusunda Ford, Chrysler ve GM’e danışmanlık yapmıştır. Aydemir, 2003 yılında Gates’te Yalın Üretim Müdürlüğü görevini üstlenmiştir. 2005 yılından itibaren Alcoa’nın Avrupa’daki fabrikalarında yalın üretim uygulamalarını yürütmüştür ve 2009 yılında Fiat Grubu’nda CNH Kanada’ya katılmıştır. 2017 yılında ise markanın en karlı fabrikası olarak kabul edilen Sterling Heights'e Fabrika Müdürü olarak atanmıştır.

Şafak Tuğut


safak-tugut-kopya

Şafak Tuğut, orta öğrenim ve lise eğitimini Ankara Yükseliş Koleji’nde tamamladı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde eğitimine devam etti. Yüksek öğretimini tamamladıktan sonra profesyonel iş hayatına başlayan Şafak Tuğut, yürüttüğü görevler sırasında İran, Irak, Kazakistan, İsrail, Dubai, Türkmenistan, Hindistan, İngiltere ve Belçika gibi pek çok farklı ülkede hizmet verdi. 2000 yılında Volvo Group çatısı altında İş Makineleri bünyesinde göreve başlayan Tuğut, 2002 yılında Volvo Kamyon Satış Koordinatörlüğü’ne atandı. 2007 yılının sonunda Çalık Enerji'de Ticaret Müdürü olarak iş değişikliği yapan Tuğut, 2010 yılında Volvo Kamyon bünyesine geri dönerek Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Ege Bölge Müdürü olarak göreve başladı. Kısa zaman sonra Volvo Kamyon Türkiye Satış Müdürü görevine yükselen Tuğut, Volvo Group Trucks yapılanmasının Türkiye’de tamamlanması ile 2013 yılının başında Volvo Kamyon Satış Direktörlüğüne atanmıştı. Şimdi ise Tuğut, Volvo Group Trucks Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü olarak görevine devam ediyor. Azerbaycan, Türkmenistan, Gürcistan, Ermenistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan ülkelerinin tümünü kapsayan Orta Asya Cumhuriyetleri bölgesinin Genel Müdürü unvanıyla Tuğut; Volvo Trucks, Renault Trucks ve Mack Trucks markalarından sorumlu.

Kaan Özkan


unnamed

 

Kaan Özkan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun. Oyak Renault’ya 1992’de Lojistik Mühendisi olarak katıldı. Oyak Renault’da çok sayıda önemli pozisyonda görev alan Özkan, 2013 yılından bu yana Oyak Renault Karoseri Montaj Fabrikası Direktörü olarak görev yaptı.Sonrasında Slovenya'daki Revoz'un 1 Eylül itibarıyla CEO’luk görevini Raynald Joly’den devraldı. Novo Mesto merkezli Revoz’un 3 bin 500 çalışanı bulunuyor. Tesiste yılda 360 binden fazla araç üretimi yapılıyor. Özellikle firmanın son dönem ürettiği Twingo, Smart Forfour, Clio üretimi bu tesislerde gerçekleştiriliyor.

Selçuk Cura


selcukcura-kopya

Selçuk Cura, 1964 doğumlu ve 1987 İTÜ mezunu. 30 yıldır Renault-Nissan şirketler grubunda görev yapan Selçuk Cura, Renault Megane II Sedan, Dacia Lodgy ve Dacia Dokker projelerinde Sorumlu Müdür olarak faaliyet gösterdi, Japonya ve Fransa’da görev yaptı. Cura, bu yılın ekim ayında Fransız ortaklı Rus şirketi olan AvtoVAZ'da baş danışman olarak çalışmaya başlamıştı. Renault'un AvtoVAZ ile ortaklığı yüzde 50'nin üzerinde. Cura, AvtoVAZ'ın 2018 yılı itibariyle Genel Müdür Yardımcısı olarak iş hayatına devam ediyor.

Devrim Eren Gündüz


eren-gunduz-kopya

MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş’de Aralık 2005 yılında göreve başlayan Eren Gündüz, 2008 yılına kadar Satış Sonrası Müşteri Hizmetler Müdürlüğü yaptı. 2008 yılından 2016 yılına kadar Satış Direktörü olarak görev yaptı. 2016 yılından itibaren ise MAN Truck & Bus Güney Afrika Cumhuriyeti Kamyon Satış Grup Müdürlüğü'ne atandı.