Çin'de göçmen işçi olarak çalışan bir kadının, 20 saat süre tren seyahati boyunca cep telefonuna baktığı ve bu nedenle de ölüm tehlikesi atlattığı belirtildi. Göçmen işçi olduğu belirtilen 47 yaşındaki kadın üç saatlik ameliyata alındı. Kadın, doktorların müdahalesiyle sağlığına kavuştu.

BBC Türkçe'nin haberine göre 20 saat boyunca cep telefonuna bakan kadın, trenden indiğinde zor konuşuyor ve ellerini ve ayaklarını hareket ettirmekte zorlanıyordu. Guangzhou'daki Jinan Üniversitesi Hastanesi doktoru Meng Heng, hemen ameliyata alınmamış olsaydı kadının ölebileceğini söyledi.

Doktor Meng, trenin kalabalık olması nedeniyle kadının sürekli vücudunun bir tarafına doğru eğilip ağırlığını da aynı yöne verdiğini ifade etti.

Doktor Meng, "Trende dolanıp hareket etmemiş. Onun yerine yan yatıp başını da sağa yatırarak sürekli telefonuna bakmış. Bu pozisyonda çok uzun süre durduğu için damarlarında basınç oluştuğu sonucuna vardık" dedi.

Gençler arasında kan pıhtılaşmasının yaygınlaştığına dikkat çeken Doktor Meng, cep telefonu kullanırken aynı pozisyonda çok uzun süre durulmaması gerektiği uyarısında bulundu.

Hükümete bağlı, Çin İnternet Ağları Bilgi Merkezi'ne göre dünyada en çok internet kullanıcısı 772 milyonla Çin'de.

[old_news_related_template title="Cep telefonunu doğru kullanmanın 12 adımı" desc="Cep telefonunu ergonomik olarak doğru kullanmamak, özellikle boyun bölgesinde dejenerasyona ve beraberinde çeşitli boyun rahatsızlıklarına neden olabiliyor. Peki bunu engellemek için nelere dikkat etmek gerekiyor? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nural Aydın, cep telefonunu ergonomik olarak doğru kullanmanın 12 adımını sıraladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/1521187590_shutterstock_79178689_16_9_1521359772.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/cep-telefonunu-dogru-kullanmanin-12-adimi/"]

[old_news_related_template title="Cep Telefonu Taşırken Dikkat Edilmesi Gereken 10 Durum!" desc="Günümüzde cep telefonu kullanmayan birini bulmak imkansız. Dünya çapında her geçen gün akıllı telefon kullanıcı sayısı yükseliyor. Cep telefonları artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Her nereye gidiyorsak, yatakta ve duşta bile cep telefonlarımızı yanımızdan bırakmıyoruz. Ancak, bu teknolojik cihazları bazı yerlerde ve durumlarda yanımızda tutma oldukça zararlı. Gelin bu tehlikeler neler, cep telefonlarımızı nerelerde, hangi koşullarda taşımamalıyız bir bakalım." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/03/iecrop/cep-telefonu-2-custom-1_16_9_1519979823.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/cep-telefonu-tasirken-dikkat-edilmesi-gereken-10-durum/?_szc_galeri=1"]