Balıkesir'in Bandırma ilçe Devlet Hastanesi acil servis doktorunun, bir hasta yakını tarafından darbedildiği iddia edildi.

Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Muzaffer Şenveli, acil servis önünde yaptığı açıklamada, 00.45 sularında  acil servis muayene alanına gelen hasta yakını S.Ö'nün, muayene bölümünde yer olmadığı gerekçesiyle hemşire G.Ç. ile tartıştığını söyledi.

S.Ö'nün, bu sırada olaya müdahale etmeye çalışan Dr. Ahmet Sıtkı Çelebi'ye fiziki saldırıda bulunduğunu ifade eden Şanveli, "Görevli doktor, hasta yakını S.Ö'nün darbetmesi nedeniyle nöbetini tamamlayamamıştır. Bunun üzerine beyaz kod verilmiş ve hastane polisi olaya müdahale etmiştir." dedi.

Olayın savcılığa intikal ettirildiğini bildiren Şenveli, "Konu Sağlık Müdürlüğümüze bağlı hukuk bürosu tarafından takip edilmektedir. Bizim için halkımızın sağlığı önemlidir. Bu noktada hassasiyet gösterip, canla başla, gece gündüz demeden çalışan sağlık çalışanlarına karşı yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Ülkemizde son zamanlarda artan sağlık çalışanlarına karşı şiddet olaylarının bir an önce son bulmasını, saldırganların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ediyoruz." diye konuştu.

Dr. Ahmet Sıtkı Çelebi de yumruklu saldırıda bulunan S.Ö'den şikayetçi olduğunu söyledi.

AA

[old_news_related_template title="Sağlıkta ‘beyaz kod’ nedir? Ne işe yarar" desc="Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı Kerim Süral, son zamanlarda adını sık sık duyduğumuz ‘beyaz kod’ uygulaması hakkında bilgiler verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/shutterstock_1036020307_16_9_1533207899.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/saglik/saglikta-beyaz-kod-nedir-ne-ise-yarar-2554149/"]

[old_news_related_template title="'Beyaz kod' veren doktor, ölen yaşlı adamdan davacı ve şikayetçi oldu" desc="Yatalak eşine ilaç yazdırmak için doktora gitti. Ancak yaşanan tartışma sonrası doktor, 82 yaşındaki Yusuf Topal'ı polise şikayet etti. Polis 82 yaşındaki hasta yakınını ters kelepçeli ve sürükleyerek gözaltına aldığı sırada Topal kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma devam ederken doktor Ö.Y.'nin görevini yapmasını engellediği, odasını işgal ettiği ve kendisini tehdit ettiği iddiasıyla ölen Topal'dan davacı ve şikayetçi olduğu öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/giresun-82-yasindaki-amca-1_16_9_1533035450.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/saglik/beyaz-kod-veren-doktor-olen-yasli-adamdan-davaci-ve-sikayetci-oldu-2550681/"]