Bitki türleri üzerine araştırmalarıyla tanınan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Prof. İbrahim Saraçoğlu, Anadolu’dan çalınan bitkilerle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Saraçoğlu, Ağrı Dağı’ndan çalınan bir bitki ile antibiyotik yapıldığını ve bunu üreten firmanın 4.8 milyar dolara satıldığını açıkladı.

Saraçoğlu, Meclis Bağcılık ve Üzüm Sorunlarını Araştırma Komisyonu üyesi Milletvekillerine bilgi verdi ve ‘’Anadolu bir genetik kaynaktır. Eskiden köylü kendi domates tohumunu eker, domatesini alır, bir kısmını da tohumluk bırakırdı; şimdi bu yok, firmalardan satın alınıyor’’ dedi.

AĞRI DAĞI’NDAN ÇIKAN BİTKİ

agri-dagi

‘’Anadolu toprakları bize Allah’ın bir lütfudur. Anadolu’nun imkânları Türkiye’den katbekat büyüktür’’ diyen Saraçoğlu, Ağrı dağından çalınan bir bitki konusunda da şunları söyledi:

‘’Bugün 4,8 milyar dolara satılan bir yabancı firma var. Ağrı dağında bulduğu bir bitkiden antibiyotik üretiyor. Bunu yabancılar yurt dışına götürmüş. ‘Cubisin’ diye bir antibiyotiktir. Lale Devri de bizim devrimizdir, laleyi Hollandalılara kaptırdık, 14 milyar dolarlık ihracat yapıyorlar. Kolşisin dediğimiz çiğdem çiçeğini Fransızlara kaptırdık, bugün FMF hastası olan herkes kolşisin ilacını kullanıyor. Yani bunun gibi Anadolu’nun onlarca derya bitkisini, yurt dışına kaptırdık’’