Bedelli askerlik kanun teklifinin içinde yer alan ancak bedellinin gölgesinde kalan birçok yeni düzenleme de yasalaştı. Tabip ve diş hekimi emeklilerine, emekli aylıklarının yanı sıra ek ödeme de yapılacak. Pratisyen hekim emekli maaşlarında bin 500, uzman hekim emekli maaşlarında da 2 bin lira artış olacak.

Dört yıllık fakültelerden pilot olarak mezun olanlar muvazzaf subaylığa alınıp, pilotaj eğitimine başlayacak. Pilotaj eğitiminde başarısız olanlar, Kuvvet Komutanlıklarınca uygun görülen diğer sınıflara nakledilecek ve özel askeri eğitime tabi tutulacak. Başarı gösteremeyenler sonraki dönem aynı eğitime tekrar alınacak. İkinci eğitimde de başarı gösteremeyenlerin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişikleri kesilecek.

Sağlık turizminden döviz geliri sağlamak için, Uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi kurulacak. Sağlık personeline 60 gün fiili hizmet süresi zammı verilecek. YÖK Kanununda da değişikliğe gidilerek, tıbbi işlemlerin yerine getirilmesini ve sağlık turizmini teşvik etmek üzere bu hizmetler için ilave ek ödeme yapılması öngörüldü. Yeni yasa ile ‘’Çılgın Proje’’ olarak adlandırılan Kanal İstanbul da, yap-işlet-devret modeli kapsamına alındı.

[old_news_related_template title="Bedelli askerlik hakkında merak edilen sorular... İşte bedelli askerliğin cevapsız soruları!" desc="Bedelli askerlik Türkiye gündeminin ilk sıralarından düşmüyor. Bedelli askerlik tasarısını içeren torba yasa TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi ve yasa haline geldi. Ana hatları belli olan bedelli askerlik konusunda cevap bekleyen birçok soru bulunuyor. İşte bedelli askerliğin cevapsız soruları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/bedelli-askerlik-sorular_16_9_1532604655.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/bedelli-askerlik-hakkinda-merak-edilen-sorular-iste-bedelli-askerligin-cevapsiz-sorulari-2542245/"]