Daha önce fark edilmeyen bölgenin hayvanlarda olmadığı, bu sebeple insanları hayvanlardan ayıran ince motor beceriler için kullanılıyor olabileceği düşünülüyor. İnce motor becerileri örneğin bir müzik aleti çalmak, yazı yazmak veya spor yapmak gibi insanları hayvanlardan ayıran becerilere deniyor.

Profesör George Paxinos, beyindeki söz konusu bölgeyi 30 yıl önce yaptığı araştırmalar sırasında da gördüğünü, ancak çok üzerinde durmadığını söylüyor. Buradaki hücrelerin işlevinin daha önce hiç incelenmediğini fark eden araştırmacı, yeni yayımladığı kitabında bölgenin özelliği konusunda teorilerini ortaya koydu.

[old_news_related_template title="Tersine beyin göçü başarılı olur mu?" desc="Türkiye yetenekli araştırmacıları tersine beyin göçü programı kapsamında Türkiye'ye davet ediyor. Aylık maaş 24 bin TL (4.400 dolar) bu ücret doygun gözüküyor. İyi bir ABD üniversitesinde ortalama profesör maaşı 6 bin dolar. Ülkede yıllık enflasyon yüzde 2! Bu koşullarla memleket sevgisi dışında tersine beyin göçü yapmak zor gözüküyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/beyingocu_16_9_1542191129.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/tersine-beyin-gocu-basarili-olur-mu-2737434/"]

YENİ KEŞİF ALZHEİMER'A ÇARE OLABİLİR

Euronews'in haberin göre, bulunduğu konum bakımından "Endorestiform Çekirdek" (Endorestiform nucleus) adı verilen bölgenin incelenen maymun beyinlerinde bulunmadığına dikkat çekiliyor. Söz konusu hücre topluluğunun önemli bir işleve sahip olduğu düşünülse de konu üzerinde daha fazla araştırma yapılması gerekiyor.

Dünyanın en saygın beyin kartograflarından biri olan Paxinos, beynin farklı bölgelerinin işlevlerini ortaya koyan 'beyin atlasları' oluşturarak bu alanda araştırma yapan doktorlara ve bilim insanlarına öncülük ediyor. Yeni keşfedilen bölge, Alzheimer gibi beyin hastalıklarında yeni tedaviler bulmak için kullanılabilir.