Her gün giydiğimiz sağlığımız üzerinde olumsuz etki yapan dar kıyafetler organlarımızın üzerine baskı uygulamamıza neden oluyor. Özellikle kot gibi sert kumaşlar giyildiğinde bu zararlar iki katına çıkıyor.

Kan akışını engelliyor

Kıyafetleriniz bacaklarınızı veya belinizi çok sıkı bir şekilde sardığında, kalbinizin kan dolaşımını sağlamak için daha fazla çalışması gerekir. Ayak ve bacaklarınızda, kan dolaşımı çok önemlidir çünkü ayaklarınızın şişmesini önler.

Kan dolaşımının olmaması ise sağlığınız için tehlikelidir çünkü yorgun ve bitkin hissetmenize neden olabilir.

Selülitlerinizi çoğaltır

Selülit kadınların en büyük korkulu rüyasıdır. Dar kıyafetler selülit oluşumuna meyilli olan cilletlerde, selülitlerin derinleşmesini ve iyice yayılmasına neden oluyor. Hücre oksitlenmesine neden oluyor, yaşlandırıyor. Dar kıyafetlerden kaynaklanan akciğerler ve soluk borusundaki basınç düzgün nefes almanızı engelleyebilir. Göğüs bölgenizdeki gaz alışverişi yeterli bir şekilde sağlanmadığında, hücrelerin oksitlenmesi hızlanabilir. Bu da erken yaşlanmaya neden olabilir.

Sırt ağrısına neden oluyor

Örneğin dar kot veya herhangi bir sert kumaşlı kıyafet giydiğinizde kalçalarınızın sıkışır ve normalde desteklediği vücudun ağırlığını taşımakta zorluk çeker. Kol ve bacaklarınızın hareket özgürlüğü olmazsa, günü ağrı ve acı hissiyle bitirebilirsiniz.

Vajina mantarı

Giysilerin vücuda çok yakın olması sıcaklık ve nem oranını arttırır. Genital bölgede, dar kıyafetler mantar ve bakterilerin oluşumunu çoğaltır. Bu, kötü koku veya maya enfeksiyonları gibi sorunlara neden olabilir.

Kilo almanıza neden olur

Bağırsaklarınızı sıkıştıracak, midenize baskı uygulayan kıyafetler metabolizma hızınızın düşmesine neden olmaktadır. Metabolizma hızınızın düşmesi de ilerleyen zamanlarda kilo alımını kaçınılmaz hale getirecektir.