Türk Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çağatay Çifter'in olayla ilgili açıklaması şöyle:

DR. BAHATTİN AHMET YALÇIN’A YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

Türk Cerrahi Derneği olarak, 17.07.2018 tarihinde saat 22:35 civarında Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Acil Servisi’nde görevi başında olan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın’ın bir hasta yakını tarafından başına sert bir cisimle vurularak darp edilmesini kınıyoruz. Olay sonrası acilen ameliyata alınan doktor arkadaşımızın hayati tehlikesinin sürdüğünü ve halen yoğun bakımda müşahede altında olduğunu üzülerek takip ediyoruz.

Hiçbir acı ya da duyulan öfke, şiddeti haklı kılmaz. Nitelikli sağlık hizmeti, ancak huzurlu ve güvenli ortamlarda üretilir. Şiddet, sağlık hizmetini kesintiye uğratır; mağdurunun temel haklarını ihlal ettiği gibi, diğer hastaların sağlık hizmeti alma haklarını da ihlal eder.

Bu nedenle bir kez daha toplumumuzu sağduyulu olmaya davet ediyoruz.

[old_news_related_template title="Acilde doktora seramik taşlı saldırı!" desc="Şanlıurfa'da acil serviste bir hasta yakını tarafından başına taşla vurularak yaralanan doktor, yoğun bakımda tedavi altına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/resimid_5562780_16_9_1531897445.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/acilde-doktora-seramik-tasli-saldiri-2526620/"]