Hindistan Times'ta yer alan haberde, Kerala eyaletinde paniğe neden olan ölümcül Nipah virüsü salgını nedeniyle 2 kişinin daha yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Yetkililer ölü sayısının 12'ye çıktığını, 8 kişinin tedavi altında olduğunu, 3 kişinin gözlem altında tutulduğunu bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) göre Nipah virüsünün aşısı bulunmuyor. Koruyucu önlemlerle mikroba karşı erken tedavinin hastalardaki ateşi ve hastalığın şiddetini kısmen azalttığı ancak ölümü engelleyemediği belirtiliyor.

NİPAH VİRÜSÜ NEDİR?

Nipah virüsü bulaşmış bazı insanlarda belirtiler hemen ortaya çıkmasa da ateş, baş ağrısı, boğaz ağrısı ve kaslarda ağrı gibi belirtilerle grip benzeri bir rahatsızlık gelişebiliyor. Sonraki aşamada ise belirtiler baş dönmesi, yorgunluk, bilinç değişikliklerine dönüşebiliyor.

İlk defa Malezya'nın Nipah bölgesinde bir salgınla başlayan bu virüsün ayrıca biyolojik silah olduğuna dair iddialar da bulunuyor. En çok Singapur, Malezya, Hindistan ve Bangladeş'te görülen Nipah virüsünün, meyve yarasaları aracılığıyla taşındığı ifade ediliyor.

AA

[old_news_related_template title="Hindistan'da ölümcül virüs alarmı... Tedavisi yok!" desc="Hindistan'da yeniden ortaya çıkan Nipah virüsü korku salıyor. Bu ay ortaya çıkan vakalarda 10 kişi hayatını kaybederken, virüsün ikinci bir eyalette daha görüldüğü iddia edildi. Virüsün korkutucu olmasının sebebi ise henüz etkili bir aşının geliştirilememiş olması." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/nipah-reuters_16_9_1527057912.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/hindistanda-olumcul-virus-alarmi-tedavisi-yok-2423974/"]

[old_news_related_template title="Kongo'da Ebola yayılıyor" desc="Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde bir Ebola vakasının daha hayatını kaybetmesi sonucu ölü sayısı 26’ya yükseldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/ebola-iha-1_16_9_1526817739.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/saglik/kongoda-ebola-yayiliyor-2418933/"]