İran Meclisi Haber Ajansı'na konuşan Nikzadipenah, "Habr Milli Parkı'nda veba hastalığından aralarında dağ geyiği ve koçlarının bulunduğu 70 hayvan telef oldu." dedi.

Kaçak yollarla ülkeye getirilen hayvanların vebaya sebebiyet verdiğini öne süren Nikzadipenah, "Bu tür bir veba, kaçak hayvanlarda bulunan kenelerden geçmektedir. Gerekli önlemler alınmazsa bulaşıcı hastalık diğer hayvanlara da zarar verecektir." dedi.

Yaklaşık 20 yıldan bu yana Kirman eyaletinde kuraklığın hakim olduğuna işaret eden Nikzadipenah, "Kuraklık vahşi veya ahır hayvanlarının tümünü hastalıklara karşı zayıflatmıştır. Susuzluk vahşi hayvanlarla evcil hayvanların ortak meralardan su içmesine neden olmaktadır." ifadelerini kullandı.

AA

[old_news_related_template title="Veba hastalığı nedir? Vebanın nedenleri, belirtileri ve tedavisi..." desc="Yüzyıllarca tüm dünyada pek çok insanın ölümüne sebep olmuş, bulaşıcı ve adı kara ölüm olarak tarihe geçmiş Veba hastalığı nedir? Veba hastalığının nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında merak edilenler haberimizde..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/veba-sozcu-bilim-insanlari-15_16_9_1531807399.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/saglik/veba-hastaligi-nedir-vebanin-nedenleri-belirtileri-ve-tedavisi-oub2-2524515/"]