İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Selçuk Erez'in, 4 Eylül 2016’da yaptığı konuşmada, "Savaş bir halk sağlığı sorunudur" ifadesini kullanması üzerine Sağlık Bakanlığı, İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu'nu "örgüt propagandası yapmakla" suçlayarak görevden alınması talebiyle dava açtı.

istanbul-tabip-odasi davası sözcü

YENİ YÖNETİM KURULU LİSTESİ MAHKEMEYE DOSYASINA GİRDİ

İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davaya İstanbul Tabip Odası avukatı Oya Meriç Eyüboğlu ile şikayetçi Sağlık Bakanlığı avukatı Mehmet Emin Sayman katıldı. Mahkeme hakimi, Tabipler Odası'nın şu anki yönetim kurulunun kimlerden oluştuğuna dair belgenin mahkemeye ulaştığını hatırlattı. Yazıda 2016'daki yönetim kurulunun şu anda görev yapmadığı ve değiştiği kaydedildi.

DOKTORLARIN AVUKATI: DAVA ESASTAN REDDEDİLSİN

Söz alan Eyüpoğlu, "Açıklamayı yapan Selçuk Erez, hakkında açılan ceza davasından beraat etmiştir. 'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' Tabiplerin böyle bir konuda açıklama yapmaması da sessiz kalması da düşünülemez. Toplumsal barışın sağlanması hekimliğin a,b,c'sidir. Bu kapsamda yapılan açıklamalar nedeniyle sorumluluk doğmaması gerekir. Ayrıca davanın esastan reddini talep ediyoruz" dedi. Davacı Sağlık Bakanlığı avukatı ise, yazılı beyanlarını tekrar ettiklerini belirterek davanın kabulüne karar verilmesini talep etti.

"YÖNETİM DEĞİŞTİĞİ İÇİN DAVA REDDEDİLDİ"

Davayı karara bağlayan mahkeme, gerekçesi sonra açıklanmak üzere dava hakkında karar verilmesine yer olmadığına hükmetti. Kararı değerlendiren Avukat Oya Meriç Eyüpoğlu, o dönemdeki yönetim kurulunun değişmesi üzerine davanın reddedildiğine belirterek, 'mahkeme esasa girmeden biçimsel bir karar verdi' ifadesinde bulundu.