Reklamsız Sözcü

Kelliğe çare olabilir! Kızartma yağında kullanılıyor

Bilim insanlarından ilginç buluş; küresel fast food zincirinin, patates kızartırken yağın içine kattığı bir maddenin saç kökü üretimini artırdığını tespit edildi.

android-time 15:17
Kelliğe çare olabilir! Kızartma yağında kullanılıyor
Bilim insanlarından ilginç buluş; küresel fast food zincirinin, patates kızartırken yağın içine kattığı bir maddenin saç kökü üretimini artırdığını tespit edildi.

Japonya’da bulunan Yokohama Ulusal Üniversitesi araştırmacıları, ilginç bir çalışmaya imza attı. Biomaterials dergisinde yayınlanan makaleye göre, patates kızartmak için kullanılan yağın içine eklenen “dimetilpolisiloksan” isimli kimyasalın saç kökü üretimine yardımcı olduğunu saptadı.

Sputnik’te yer alan habere göre araştırmacılar, önce bu kimyasalı kullanarak bir kerede binlerce saç kökü üretmeyi başardı, daha sonra da saç köklerini farelerin hiç tüy olmayan sırtına ekti. Farelerin sırtlarının, işlemin ardından tüylendiği gözlendi.

KELLİĞİN TEDAVİSİNDE KULLANILABİLİR

kellik-1

Araştırma ekibinin lideri Prof. Junji Fukuda, yaptığı açıklamada, oldukça basit olan bu yöntemle bir kerede çok sayıda saç kökü üretildiğini ve yöntemin özellikle erkeklerde kelliğin tedavisinde kullanılabileceğini ifade etti.

Halihazırda laboratuvar şartlarında bir kerede çok daha az sayıda kök elde edilebiliyor.

Dimetilpolisiloksan, patates kızartılan yağın köpürmesini engellemek için kullanılıyor. (Sputnik)

Merakla beklenen Yılmaz Özdil'in son kitabı "Mustafa Kemal" Plus abonelerine hediye.

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet social-whatsapp Whatsapp more