Güzellik Uzmanları SPA İşletmecileri ve Eğitmenleri Federasyonu (GÜSEF) Başkanı Rıfat Kıyıcı, estetik uygulamaları arasında sayılan lazer epilasyonun hangi uzmanlarca yapılabildiğine dair açıklamalarda bulundu. Kıyıcı, deri altına yapılan botoks gibi uygulamaların kesinlikle bir doktor tarafından yapılması gerektiğini söylerken, "lazer epilasyon uygulama hakkı güzellik uzmanlarına da verilmiştir." şeklinde konuştu. İşte Kıyıcı'nın açıklaması:

BOTOKS GÜZELLİK MERKEZİNDE YAPILAMAZ

Güzellik ve bakım sektöründe teknoloji ilerliyor. Bununla orantılı olarak doktor ve güzellik uzmanı uygulamalarında da gri alanlar oluşuyor. Deri altına yapılan, dolgu ve botoks gibi, enjeksiyon veya direkt müdahaleler doktor yetkisindedir. Bu uygulamalar, uygulayan kişi doktor dahi olsa güzellik salonlarında yapılamaz. Bu uygulamaları kimin nerede yapabileceği yönetmeliklerle belirlenmiş olup yönetmeliğe göre deri altına yapılan uygulamalar doktor yetkisindedir.

Ancak yıllardır süre gelen 'lazer epilasyonu kim yapar?' tartışması sektörde kaos yaratmıştır. Eğitimi alınmadan yapılan her uygulama risk taşır. Kişisel temizlik için yaptırılan ağda dahi eğitimini almış kişiler tarafından yapılmalıdır.

Sektörde lokomotif uygulama olan seri atışlı (ütüleme) diode lazer epilasyon uygulama hakkı güzellik uzmanlarına da verilmiştir. 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'na, kişilerin 'eğitimini gördüğü uygulamaları yapabilir' şeklinde madde eklenmiştir. Bu kişiler tıbbi amaçlı üretilmeyen sadece kozmetik kullanıma uygun CE belgeli cihazları eğitimini almak kaydıyla kullanabilir. Diode lazer epilasyon uluslararası platformda en iyi ve en düşük riskli epilasyon yöntemi seçilmiştir. Bu epilasyon yöntemi 4 mevsim uygulanmaktadır. Bu cihaz ülkemiz de de ileri teknoloji kullanılarak üretilmektedir.

"ENGELLİ BİREYLERE ÜCRETSİZ HİZMET VERİYORUZ"

Güzellik salonları vermiş oldukları hizmetlerle ülke ekonomisine katma değer yaratarak katkı sağlamanın yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de imza atmaktadır. Üzerinde çalıştığımız proje kapsamında engelli bireylerin epilasyon bakımlarını ücretsiz olarak belirli güzellik salonlarımızda yapılması için girişimlerde bulunulmaktadır. Biz kendi kurumumuzda bu çalışmayı 5 yıldır yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Engelli kardeşlerimizin epilasyon bakımlarının ücretsiz yapılması sosyal sorumluluk projesinin yaygınlaştırılması çalışmaları devam etmektedir.