Soner Yalçın, yoğurtta yapılan gıda hilesini açıkladı.

Bazı firmaların endüstriyel yoğurdun maliyetini azaltıp terayağı üretmek için sütün içindeki yağı aldığını bunun yerine margarin eklediğini söyleyen Yalçın, "Yasal olmamasına rağmen yoğurda "pimarisin" (natamisin) adlı katkı maddesi ekleniyor. Bu madde, yoğurdun küflenmesini engelliyor; tadının - kokusunun değişmesine sebep oluyor." dedi.

[old_news_related_template title="Soner Yalçın: 'Yediklerimize içtiklerimize dikkat etmezsek bizi yavaş yavaş zehirleyip öldürecekler'" desc="Saklı Seçilmişler kitabında gıdada oynanan oyunları tek tek ortaya çıkartan Soner Yalçın, sosyal medyadan yaptığı açıklamada top kekin 15 kuruşa satıldığını ancak maliyetinin 30 kuruş olduğunu yediğimiz şeyin kek değil kimyasal olduğunu anlattı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/13soneryalcin25cm_16_9_1519042581.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/saglik/soner-yalcin-yediklerimize-ictiklerimize-dikkat-etmezsek-bizi-yavas-yavas-zehirleyip-oldurecekler-2231968/"]

Her sofranın vazgeçilmezi olan yoğurtla ilgili Soner Yalçın, "Yoğurda, kanserojen olduğu bilinen "aspartam","sakarin" gibi tatlandırıcılar ilave ediliyor." dedi.

İşte o tweetler: