Beklenen adet tarihinden önce bazı ilaçlar ile adet tarihinin öne çekilebildiğini ya da ötelenebildiğini söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nuri Ceydeli, “Adeti geciktirmek veya erkene çekmek için ilaç kullanmadan önce mutlaka jinekolojik kontrol yapılmalı” dedi. Kadınların birbirine ilaç önermesinin yanlış olduğunu söyleyen Dr. Nuri Ceydeli, "Zamanlamayı ayarlayamamak söz konusu olduğu gibi herkes bu döngüyü değiştirmeye uygun olmayabiliyor. Doktorun bu ilaçları kullanmada bir sakınca olmadığından emin olması gerekiyor” dedi.

PSİKOLOJİYİ KÖTÜ ETKİLEYEBİLİR

depresyon-shutter

Adet ilaç ile ertelense bile vücuttaki doğal döngü hormonal olarak devam ettiği için stres açısından istenen etkiye ulaşılamadığını söyleyen Dr. Ceydeli, “Organik olarak kanamanın bir miktar azalması sağlansa da psikolojik olarak pozitif anlamda bir etki söz konusu olmayacaktır” şeklinde konuştu.

HAVUZ YERİNE DENİZE GİRİN

Var olan bir adeti tamamen durdurmanın imkânsız olduğunu belirten Dr. Ceydeli, beklenmeyen bir anda başlayan adet dönemlerinde kanamanın miktarının azaltılabileceğini söyleyerek, “Hormon ilaçlarıyla adeti 6-7 gün süren bir kadının adet kanamasını 2-3 güne düşürmek, kanamanın miktarını azaltmak mümkün olabiliyor” dedi. Tatil dönemleri için kadınları uyaran Dr. Ceydeli, “Adet kanamasının olduğu günlerde deniz, havuz, sauna, hamam gibi yerlere girilmemeli. Tatilde tamponlar kullanarak denizden faydalanılabilir ancak bu tamponlar 2 saatte bir değiştirilmeli” şeklinde konuştu.

[old_news_related_template title="Regl ile ilgili doğru bilinen 11 yanlış" desc="Sağlıklı bir kadın, menopoz dönemine kadar her ay bu döngüyü yaşıyor. Regl dönemi ile ilgili pek çok yanlış bilgi de kulaktan kulağa dolaşıyor. Yrd. Doç. Dr. Yusuf Olgaç, bu yanlış bilgilerin doğrularını sozcu.com.tr okuyucuları için anlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/regl.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/saglik/regl-ile-ilgili-dogru-bilinen-11-yanlis-1830547/"]