Londra'daki doktorlar ses dalgalarını beynin içinde kullanarak müthiş sonuçlar elde ettiler. Selwyn Lucas adlı kişi bu yöntemle edilen bir ameliyat sonucunda eski sağlığına kavuşuyor. İşte o ameliyatın videosu...

selwyn-lucas

Selwyn Lucas adlı kişi bu yöntemle tedavi edildi ve harika sonuçlara ulaşıldı. 52 yaşındaki Selwyn Lucas artık elini sabit tutabiliyor ve "harika" hissettiğini söylüyor. St Mary hastanesinde bulunan ekip, dokuları yok etmek için manyetik rezonans yönlendirmeli odaklı ultrasonu kullandı.

bbc.uk'in haberine göre, Imperial College Healthcare NHS Trust'ın danışman nörologu Dr. Peter Bain, ultrason beyin cerrahisinin "muazzam bir geleceğe" sahip olduğunu ve Parkinson hastalığı gibi diğer hareket bozukluklarını tedavi etmek için kullanılabileceğini söyledi.

derinbeyindalgaic

Imperial College Healthcare NHS Trust'ın danışman radyologu Prof Wladyslaw Gedroyc, "Bu hareket bozukluklarına sahip hastalar için bir devrim. Çünkü bunları tamamen invazif (cerrahi işlem gerektirmeyen) olmayan bir şekilde tedavi edebiliyoruz ve hoşnut olmamız gerekmiyor." diye konuştu.

derinbeyindalgaic1

Titreme, beynin tabanında küçük bir alan olan Talamustaki hatalı devrelerden kaynaklanan nörolojik bir durum. Bazen ciddi yan etkilere neden olabilecek ilaçlarla veya beyin cerrahisiyle tedavi edilebiliyor, ancak bu durum inme ve enfeksiyon riski taşıyor.

İŞTE SELWYN LUCAS'IN CERRAHİ UYGULANMAYAN O AMELİYAT VİDEOSU

 

 
Imperial College Healthcare NHS Trust'taki ekip, gelecek yıl Parkinson hastalığında hareket bozukluklarını tedavi etmek için yapılan uluslararası bir araştırmaya katılacak. Dr Bain, Multipl Skleroz gibi diğer nörolojik rahatsızlıklardan kaynaklanan sarsıntıları düzeltmek için de kullanılabileceğini ve daha geniş uygulamalara sahip olabileceğini söyledi.

Tedavinin maliyeti, beyin ameliyatı için 35.000 £ ile karşılaştırıldığında 12.500 £ civarında...

kaynak: bbc.co.uk