Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, tüp bebek tedavisi gören ve başarısız olan anne adaylarına umut olacak yeni bir gelişme hakkında bilgiler verdi:

“Prag’da daha önce başarısız tüp bebek denemeleri olan 30-51 yaşları arasındaki 51 kadın üzerinde yapılan yeni araştırmanın sonuçlarına göre, iki başarısız denemesi olan kadınlarda, östradiol ve progesteron hormonu tedavisinden sonraki ay yapılan tüp bebek işlemi sonrası gebelik olasılığı yüzde 54,3’e, canlı doğum olasılığı da yüzde 51,4 e çıktı. Hormon tedavisi gebelik şansını yüzde 50 artırdı.

Oysa öncesinde hormon kullanmadan yapılan üçüncü denemede gebelik şansı sadece yüzde 17,1’di.
Östradiol ve progesteron rahme gelen kan akımını düzenliyor ve kanlanmayı artırıyor. Bu da embriyonun tutunacağı yeri hazırlayarak gebelik şansını artırıyor.”

[old_news_related_template title="Tüp bebek tedavisinde şansı artırıyor: Mikro akışkan çip" desc="Tüm dünyada gittikçe artan kısırlık sorununa karşı, Türk bilim insanı tarafından yeni bir yöntem geliştirildi. Prof. Dr. Utkan Demirci ve ekibi tarafından geliştirilen mikro akışkanlı çip teknolojisinin bu sorunun çözümünde önemli bir adım olacağı belirtildi. Doğadan esinlenerek geliştirdikleri yöntemin Amerika'da FDA onayı aldığını açıklayan Prof. Dr. Demirci, bu yöntemle 10 bin bebeğin dünyaya geldiğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/shutterstock_203695261_16_9_1523281003.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/saglik/tup-bebek-tedavisinde-sansi-artiriyor-mikro-akiskan-cip-2339896/"]