Galatasaraylı Bafetimbi Gomis'in hastalığı Vazovagal Senkop nedir? Belirtileri nelerdir? HJastalık futbol oynamaya engel mi? İşte ünlü forvetin hastalığı ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Bafetimbi Gomis, 22. haftada oynanan Kasımpaşa maçının 7. dakikasında bir anda yere yığıldı. Tecrübeli golcü bir süre sonra oyuna dönerek rahatlattı. Daha önce de kısa süreli baygınlıklar yaşayan Gomis'in hastalığı ne? İşte Gomis'in rahatsızlığı ve kulüp doktorunun açıklaması...

Sağlık ekipleri hemen sahaya girerken Gomis bir süre saha kenarına alındı ve yapılan kontrollerden sonra ciddi bir şeyinin olmadığı anlaşıldı ve oyuna döndü. Ünlü golcü kariyerinde daha önce de kısa süreli baygınlıklar geçirmişti.

GALATASARAY 'GEÇMİŞ OLSUN' DEDİ.



VAZOVAGAL SENKOP NEDİR?

Vazovagal senkop veya nörokardiyojenik senkop, en sık senkop nedenidir, vagus sinirinin aktivasyonu ile ilişkilidir. Anksiyete, korku, ağrı, sıcak ve nemli ortam, uzun süre ayakta kalma gibi faktörlerle tetiklenir. Kalp hızını arttıran sempatik aktivite, duyarlı bireylerde vagal aktivasyona neden olur, kan basıncı ve nabız düşmesi sonucunda serebral perfüzyon bozulur ve senkop gelişir.

Vazovagal Senkop denilen bir hastalığa sahip olan Gomis, beyne kan akışının azalmasından kaynaklanan kısa süreli bilinç kaybı ve bayılmalar yaşıyor. Kaygı, korku, acı, yoğun duygusal stres ve açlık bu hastalığı tetikleyen faktörlerin başında geliyor. Gomis de bu rahatsızlığı yeşil sahada yaşayan isimlerin başında geliyor.

EN SON TOTTENHAM MAÇINDA YAŞAMIŞTI

Gomis dünkü durumun bir benzerini Mart 2015'te Swansea forması giydiği dönemde Tottenham maçında yaşandı. Karşılaşma sırasında bir anda yere yığılan sahada mücadele eden futbolcuları oldukça korkutmuştu.. O olay da Gomis için oldukça sürdü. Sedyeyle saha kenarına alınan futbolcu bilincinin açılmasının ardından 10-15 dakika sonra yedek kulübesine oturdu.

KULÜP DOKTORU: OYNAMAYA ENGEL DEĞİL

Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce Gomis'in rahatsızlığıyla ilgili bir açıklama gerçekleştirmiş ve Fransız yıldızın futbol oynamasına engel bir hastalığının bulunmadığını duyurmuştu.