Geçtiğimiz yıl Apple’ın macOS ve iOS işletim sistemlerini bir şekilde bir araya getirmek istediği şekline iddialar çıkmıştı. Bu şekilde App Store uygulamaları çapraz platform desteğine de kavuşmuş olacak. Öte yandan CEO Tim Cook, geçtiğimiz ay verdiği bir demeçte kullanıcıların böyle bir birleşmeyi istemediğini söyleyerek bu iddiaları reddetmişti.

Son haberlere göre, Star prototiplerinin dokunmatik ekran, SIM kart slotu, GPS ve pusula gibi özelliklere sahip olacağı yönünde. Mevcut Mac cihazlar ile aynı temel firmware yazılımını kullandığı belirtilen cihazların, bir tür ultra taşınabilir MacBook serisi cihaz olacağının altı çiziliyor. Ek olarak, bu cihazlarda iOS mobil işletim sisteminin bir türevinin çalıştığı ve şirketin bu cihazları mevcut iPhone ve iPad serisi cihazlar gibi farklı bir şekilde etiketlendirdiği sızıntılar arasında.

Apple’ın bu cihazları ne zaman piyasaya süreceği konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor. Büyük ihtimalle şirket, bu cihazlarının sağlayacağı kullanıcı deneyiminden iyice emin olmak isteyecektir. Malum Apple şu an için iPad Pro tabletini dizüstü bilgisayarlara bir alternatif olarak konumlandırıyor.
[old_news_related_template title="Apple'dan 190 liralık iPhone iadesi" desc="Apple, iPhone'unun pilini garanti dışı değiştiren kullanıcılara müjdeli haberi duyurdu. Pilini garanti kapsamı dışında değiştiren kullanıcılara 190 liralık kredi sunulacak. Ancak değişim işleminin Apple Store, Apple Onarım Merkezi veya Apple Yetkili Servis Sağlayıcısı'nda yapılmış olması gerekiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/iphone-x-shutter-1_16_9_1527165050.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/teknoloji/appledan-190-liralik-iphone-iadesi-2427460/"]

[old_news_related_template title="Samsung Apple'a tazminat ödeyecek" desc="ABD'de yeniden görülen patent davasında jüri, Samsung'un Apple'a 539 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/08apple_16_9_1527244683.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/samsung-applea-tazminat-odeyecek-2429228/"]