Safehaven Marine isimli deniz araçları üreticisi, “Thunder Child” isminde asla batmayacak bir tekne üretmiş. 17 metrelik tekne özellikle askeri sektör, emniyet güçleri, kıyı koruma ve özel harekat timleri için tasarlanmış. Her biri 1.000 beygirlik bir çift Caterpillar C12.9 tuboşarjlı ve süperşarjlı dizel motora sahip tekne, suyun üzerinde 54 knot (yaklaşık saatte 100 kilometre) hıza çıkabiliyor. Bu hızı da özel İtalyan yapımı Surface su jeti itiş sistemi ile sağlamakta.

Sinot Nature: Bir gemi değil, yüzen bir otel ve spa merkezi

Ama teknenin asıl önemli özelliği batmaması. Aksiyon filmlerinden fırlama gibi duran fütüristik araç, suda ekseni etrafında 360 derece bile dönse hiçbir şekilde batmıyor. Özel gövde yapısı ve üretimde kullanılan kompozit materyaller sayesinde bir kez güverte kapıları kapandığında su geçirmez hale gelebiliyor. Çok alçak denge noktası tekneyi fırtınalı havada bile suyun üzerinde tutmaya yararken, gövde tasarımı ise yüksek hızlarda dalga yarıcı özellik gösteriyor.

sozcu-bu-tekneyi-batirmak-imkansiz-4

Thunder Child maksimum 10 kişilik mürettebat ve 6 kişilik yolcu kapasitesine sahip. Tüm koltuklar şok emici özel bir yapıya sahip. Güverte altında depo bölümü ve burunda da bir kabin bulunmakta. Teknenin ileri teknolojik donanımı arasında Garmin tarafından sağlanan HD radar, VHF iletişim, AIS ve GPS cihazları var. Tekne içi durum kapalı devre kameralar ile taranırken, dışarıdaki durum ise hem kızılötesi, hem de ısı tarayıcı kameralar ile kontrol edilebilmekte.