Facebook'un açıklamasında, güvenlik ihlalinin Facebook mühendisleri tarafından Salı günü fark edildiği ve Perşembe günü engellendiği ve etkilenen kullanıcıların mesajla bilgilendirildiği belirtildi.

[old_news_related_template title="Gmail kullananlar dikkat! Google e-postalarınızı şirketlere okutuyor" desc="Gmail kullanaNları endişelendiren haberler Wall Street Journal'dan geldi. Facebook'un gizlilik ihlali krizi ardından, Google'ın Gmail hizmeti de ilgili skandal ortaya çıktı. Gmail gelen kutunuz sadece Google değil, üçüncü parti uygulama geliştiricileri tarafından da okunuyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/gmail-shutterstock_16_9_1530690833.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/teknoloji/gmail-kullananlar-dikkat-google-e-postalarinizi-sirketlere-okutuyor-2502004/"]

"BAŞLI BAŞINA BİR SORUN"

Mark Zuckerberg bugün gerçekleştirdiği telekonferansta, "Bu açığı fark ederek kapattığımız için oldukça mutluyum. Bu olayın yaşanması bile başlı başına bir sorun. Bence bu saldırı kullanıcılarımız ve hizmetlerimizin karşılaştığı zorluklara işaret ediyor" dedi.

[old_news_related_template title="Instagram'dan skandal uygulama" desc="Instagram milyonlarca kullanıcıya yeni uygulaması IGTV vasıtasıyla çocuk istismarı videosunu önerdi. Skandalın ardından video silindi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/instagrama-onemli-bir-yenilik-geliyor_16_9_1537603846.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/instagramdan-skandal-uygulama-2640110/"]

Söz konusu güvenlik ihlalinin, Facebook'un yabancı ülke seçimlerine, yanlış bilgi akışı, nefret söylemleri ve veri gizliliği ihlalleri ile müdahale ettiği iddialarına karşı mücadele ettiği bir dönemde gelmesi dikkat çekti.

Facebook, yaşanan güvenlik ihlalinin, kullanıcıların kendi profillerinin, diğer kullanıcılar tarafından nasıl göründüğünü görmelerini sağlayan, "başkasının gözünden gör" özelliği üzerinden gerçekleştirildiği açıklandı.

Saldırıların arkasında kim ya da kimlerin olduğu henüz bilinmiyor. DHA