Google Haritalar uygulaması bazı noktalarda hayat kurtarıcı işlevleriyle dikkat çekse de bazu noktaları ise karmaşık bulunuyor. Arama motoru devi Google, uygulamanın arayüzüne kolay erişim için ulaşım ile ilgili araçları tek bir sekme altında toplama kararı aldı.

google maps sözcü ile ilgili görsel sonucu

Android Police'e göre "Ulaşım" sekmesine dokunmak ekranın üst kısmında bir araç çubuğunu ortaya çıkarıyor. Bu araç çubuğundan varış yerinin ve kullanılcak aracın seçilmesi ile ekranın alt kısmında yol tarifleri en kısa varış süresine göre sıralanıyor.

Haritalar arayüzü, araba ile yolculuğa dair yol tarifi ile toplu taşıma seçenekleri arasında kolayca geçiş imkânı tanıyordu. Ancak test edilen arayüzde bu alternatifler arasında karşılaştırma yapmak, seçenekleri bir arada görme imkânı olmadığı için daha zor görünüyor.

[old_news_related_template title="Google'dan ilginç uygulama! Telefonlar cetvel olacak..." desc="Google tarafından hizmete sunulan uygulama birçok kullanıcı tarafından merakla karşılandı. Daha öncelerden duyurulan Measure isimli uygulamasının kapsamını genişleterek desteklediği akıllı telefonların sayısını artırdı. Artık ARCore destekli telefonlarla da kullanılabilen uygulama bu sayede daha fazla cihazı destekleyecek. İşte Google Measure detayları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/google-ilginc-uyuglama-haberleri_16_9_1529916253.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/teknoloji/googledan-ilginc-uygulama-telefonlar-cetvel-olacak-2485933/"]