İngiliz Telegraph gazetesinin yayınladığı Amerikan Enerji Bakanlığı´nın yaptığı araştırma, bitkilerin geceleri düşünülenin aksine çok daha fazla zararlı gaz emdiğini ortaya koydu.

[old_news_related_template title="Bilim insanlarının yeni keşfi şişmanlığı tarihe gömebilir" desc="Bilim insanları, insanlarda ve hayvanlarda doğal olarak üretilen bir protein enziminin metabolizmayı dengeleyerek aşırı yağlanmayı önlediğini keşfetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/obezite-reuters_16_9_1540928131.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/saglik/bilim-adamlarinin-yeni-kesfi-sismanligi-tarihe-gomebilir-2710890/"]

Araştırma, bitkilerin geceleri, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın en önemli nedenlerinden biri olan sera gazlarını daha çok emdiklerini gösteriyor.

Bu gelişmenin sera gazları ile mücadelede sevindirici bir haber olduğu bildirilirken araştırmacılar insanların ürettiği egzoz gazı gibi zararlı emisyonlarla mücadelede yeterli olmayacağı uyarısı yapıyor.

Araştırma ekibinde yer alan yazar William Riley bunun, iklim değişikliği ile ilgili iyi bir gelişme olduğunu ancak genel olarak problemi çözmeceğini belirtti.

[old_news_related_template title="Bilim insanlarından korkutan uyarı: Küresel iklim birayı vuracak, fiyat artacak" desc="İklim değişikliğinin neden olduğu kuraklık, arpa hasadını da olumsuz etkiliyor. ABD ve İngiltere'deki bilim insanlarının ortak araştırması sonucunda, bunun etkisini en çok bira içenler hissedecek. Zira araştırmaya göre iklim değişikliği biranın tadını kaçırıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/bira-reuters_16_9_1540186029.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/bilim-insanlarindan-korkutan-uyari-biralar-azalacak-fiyat-artacak-2694369/"]

Bitkilerin ve ağaçların karbondioksit alımı miktarı toprağın içersindeki besin maddelerine bağlı. Toprakta ne kadar çok besin maddesi varsa bitki örtüsünün de karbondioksit alım miktarı artıyor.  DHA