Instagram son dönemin en popüler sosyal medya platformları arasında dikkat çekiyor. Geçtiğimiz dönemlerde Snapchat'ten aldığı özelliklerle sık sık haberlere konu olan Instagram Hikayeler özelliğini geliştirmeye devam ediyor.

O ÖZELLİK INSTAGRAM'A MI GELİYOR?

Webtekno'nun haberine göre Twitter ile popülerleşen, kullanıcıların diğer kullanıcılar tarafından paylaşılan içerikleri kaynaklı bir şekilde paylaşmasını sağlayan “ReTweet” özelliği, Instagram’ın en büyük eksiklerinden birisi. Bunun için uygulama mağazalarında bulunan üçüncü parti uygulamaları kullanıyoruz. Instagram’ın planladığı şey ise bu özelliğin bir benzerini Hikayeler’e getirmek.

regram

ÖZELLİĞİN ADI "REGRAM" OLABİLİR Mİ?

Instagram herhangi bir açıklama yapmamakla birlikte yeni özelliğin küçük bir kullanıcı grubu tarafından test edildiğini doğruladı. Hikayeler özelliği kullanılmaya başlandığından beri bir başka kullanıcının hikayesini paylaşmak için ekran görüntüsü almak gerekiyordu. Ancak bu özellikle bir iki dokunuş sayesinde, kaynak göstererek hikaye “Regram” edilebilecek. İstemeyen kullanıcılar ise özelliği devre dışı bırakarak, kendi hikayelerinin alıntılanmasına engel olabilecek. Aynı zamanda bu sistem, sadece “Herkese açık” profiller tarafından kullanılabilecek.