Video ve fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram, 1 saatlik videolar yükleme imkanı sunan yeni mobil video uygulaması IGTV'yi resmi olarak duyurdu. Instagram, yeni video servisi IGTV’yi duyurdu. Peki IGTV nedir? Instagram ve sosyal medya kullanıcılarına, IGTV neler sunuyor?

IGTV NASIL OLACAK?

Instagram’ın içinde yer alan IGTV uygulamasıyla insanlar, süresi 1 saate kadar çıkabilen dikey videolar izleyebilecek. İnsanların daha anlamlı bağlantılar kurabilmesini hedefleyen IGTV, özellikleriyle diğer mobil video deneyimlerinden ayrışıyor:

what-igtv-instagram

Mobil öncelikli: IGTV, insanların telefon kullanım alışkanlıkları doğrultusunda tam ekran ve dikey videolar için tasarlandı.
Kolay kullanım: Uygulamaya girildiğinde oynatmaya başladığından arama yapmayı gerektirmiyor.
Kaliteli içerik: IGTV Instagram ağı üzerinde kurulduğundan, kanallar da Instagram’daki içerik üreticiler. Böylece insanlar halihazırda takip ettikleri hesapların videolarını izleyebilir ve yenilerini keşfedebilir.

INSTAGRAM KULLANICISI 1 MİLYARA ULAŞTI

Bir zamanlar var olan MSN’in, Facebook’un yerini şimdilerde Instagram aldı. Son dönemlerin en popüler platformlarından olan Instagram, bugün yaptığı açıklamada 1 milyar aktif kullanıcıya ulaştıklarını belirtti.

[old_news_related_template title="Instagram'dan geri adım! Stalkerlara müjde, bildirim özelliği kaldırıldı" desc="Instagram Şubat ayında Snapchat ile benzer bir özelliği kullanıma sunmuştu. Hikayelerinin ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa bir bildirim gönderileceği özellik test aşamasındaydı fakat bazı kullanıcılarda aktif olmuştu. Instagram kaldırarak, hikayelerde ekran görüntüsü alındığında hikayenin sahibine artık bildirim gönderilmeyecek. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/instagram-1_16_9_1529253313.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/teknoloji/instagramdan-geri-adim-stalkerlara-mujde-bildirim-ozelligi-kaldirildi-2471177/"]