PES 2019 duyurusu oyun dünyası için pek de sürpriz olmadı. Keza Konami, serinin yeni oyununun yakında duyurulacağına dair bazı detaylar geçtiğimiz günlerde paylaşmıştı. Nitekim, söz verildiği gibi PES 19 sonunda duyuruldu. Peki serinin yeni oyununda bizleri ne gibi değişiklikler bekliyor olacak?

Konami, PES 19 duyurusuna en çok lisanslı liglere dikkat çekti. Oyunda hangi liglerin lisanslı olarak bulunacağı açıklanmadı fakat lisanslı lig sayısının artacağı sık sık gündeme getirildi. Hatırlanacağı üzere Konami ile UEFA arasında 10 yıldır süren lisans sözleşmesi geçtiğimiz günlerde sona ermişti. Sona eren sözleşmenin yenilenmeyeceği ve Konami’nin UEFA lisansları yerine lig lisanslarına yoğunlaşacağı belirtilmişti. Oyunda hangi liglerin lisanslı bir şekilde karşımıza çıkacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Çok büyük bir ihtimalle Türkiye Süper Ligi’de PES 2019’da lisanslı bir şekilde karşımıza çıkabilir.

PİYASAYA NE ZAMAN ÇIKACAK?

Kullanıcıların en çok merak ettiği konu ise oyunun çıkış tarihi. Tanıtımı ile beraber oyunun çıkış tarihinide belirten Konami, PES 2019 için 30 Ağustos tarihini verdi. PES 2019, 4K HDR desteği ile 30 Ağustos'ta PC, Xbox ve PS4 platformlarında yerini alacak.

FİYATI NEDİR?

Oyunun fiyatı ise eski fiyatlara yakın. Oyun hali hazırda ön sipariş ile satılıyor. PES 2019'un Xbox sürümü şuan 152 TL fiyat etiketi ile ön siparişte. PS4 sürümü ise 179 TL fiyat etiketine sahip. Oyunun "David Beckham" adındaki sürümü PS4 için 209 TL, Xbox için 177 TL fiyat etiketine sahip. Yine "Legend" versiyonu ise PS4 için 239 TL ve Xbox için 203 TL’den ön siparişte.

Oyunu PC versiyonu için fiyatı belli değil. Ancak ilerleyen zamanlarda o bilgininde verilmesi bekleniyor. Sizce PES 2019 nasıl olacak? Bu sene FIFA mı daha çok satış yapacak? Yoksa PES mi? Düşüncelerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.