PUBG, 100 kişinin aynı anda oynayabildiği ve en güçlü olanın hayatta kaldığı oyun büyük bir hızla yaygınlaştı ve efsane çok oyunculu oyunlar listesindeki yerini almıştı. Sony, çok oyunculu oyunların başında gelen PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS’un (PUBG) resmi olarak PlayStation 4’e geleceğini açıkladı. 7 Aralık 2018 tarihinde yetkili teknoloji marketlerde ve PlayStation Store’da satışa çıkacak olan oyun, oyunculara en iyi deneyimi yaşatmak için Türkçe altyazı seçeneği de sunuyor.

ÜÇ HARİTA İLE GELİYOR

PUBG, PlayStation 4 için Erangel, Miramar ve Sanhok’un yer aldığı üç haritayla birlikte geliyor. Ayrıca bir süredir beklenen kar temalı harita da bu kış oyunculara sunulacak. Oyunda özel maçlar, sıralama sistemi, etkinlik modu gibi özellikler ve çok daha fazlası yer alacak.

 

PUBG’nin PlayStation 4’e geliştirilmesi aşamasında proje yöneticiliği yapan Koo Sung Jeong, “PUBG’yi PS4’e geliştirirken hafızalarımıza kazınan en önemli an herhalde ilk kez 100 kişilik test maçını yapmamızdı. Testten önce geliştirme ekibimizin görevi bu yıl içerisinde oyunu tamamlayabilmekti. Bu bizim için meydan okuyucu, aynı zamanda imkansız gibi görünen bir olaydı. Ancak 100 kişilik teste katıldığımızda güvenimiz arttı ve tüm zorlukların üstesinden gelebileceğimizi fark ettik. Yarattığımız oyunla gurur duyuyor, sizin de oynamanız için sabırsızlanıyoruz” açıklamasını yaptı.