İngiliz Havayolları (British Airways) pilotu, 9 Kasım sabahı Montreal-Londra seferi sırasında 06:47'de Shannon Havalimanı kontrol kulesiyle irtibata geçerek, bölgede askeri bir askeri tatbikatın olup olmadığını sorarak “Çünkü hızlı hareket eden bir şey gördük. Cisim uçağın solundan geldi ve süratle kuzeye gitti" dedi.

 

BAŞKA PİLOT DA KONUŞMAYA DAHİL OLDU


Adı açıklanmayan pilot, kontrol kulesinden böyle bir tatbikat olmadığı yanıtını aldı. Konuşmaya Virgin Havayolları'ndan başka bir pilot da "Bu bir meteor ya da dünyanın atmosferine yeniden giren bir cisim olabilir" diyerek dahil oldu. "Aynı yolu izleyen ve çok hızlı hareket eden iki parlak ışık gördüğünü" söyleyen uçak pilotuna başka bir pilot "Çok hızlıydı. Hızı Mach 2 (ses hızının iki katı) gibiydi" yanıtı verdi.

RAPOR HAZIRLANDI


İrlanda Sivil Havacılık Kurumu konuyla ilgili bir açıklama yayınlayarak, “9 Kasım'da az sayıda pilotun havada olağandışı bir hareketlilik yaşandığına yönelik ifadeleri temel alınarak bir rapor hazırlanmıştır. Rapordaki ifadeler gizlilik prosedürüne uygun olarak araştırılacaktır" denildi.
Shannon Havalimanı’nın bir yetkilisi, pilotların gördüğünü söylediği şeylerin "Uzaylılar olmasına ihtimal vermediğini" belirtti.