Facebook'un duyurduğu FaceDate ile sevgili veya arkadaş bulma olarak da geçen hizmetlerin rekabet ortamında çok daha iyi hizmet verebilmek için yenilikler yapacağını şimdiden öngörebiliriz. Happn, Facebook’un FaceDate hizmeti ile ilgili resmi açıklamada bulundu. F8’de duyurusu yapılan yeni özelliğin sektör için olumlu ve güçlü bir sinyal olduğunu düşünen happn ekibi, tanışma uygulamalarının geleceği açısından önemli bir adım olduğuna da vurgu yaptı. Ayrıca uygulama Facebook seçtiği zamanı şaşırtıcı buldu.
cift-couple-tanisma-shutter

İşte happn'in konu hakkında yaptığı resmi açıklama;

“Kısa zaman önce içinde kaldığı tartışmaları ve flört ile ikili ilişkiler gibi konuların son derece özel ve gizli bir alan olduğu gerçeğini göz önüne aldığımızda, Facebook’un tanışma uygulaması dünyasına girme isteğini duyurmak için seçtiği zamanlamayı şaşırtıcı buluyoruz.

Biz happn olarak, sektörde bağımsız bir oyuncu olarak büyümemizi sürdürecek ve dünya çapında konumumuzu güçlendireceğiz.

İster eski ister yeni olsunlar, rakiplerimizin varlığının, sunduğumuz hizmetin özünde yer alan ‘gerçek dünyayı flörtün büyüsüyle birleştirme‘ amaç ve taahhüdümüzü pekiştirdiğine inanıyoruz.”

Burada söylenilen bir söz oldukça dikkat çekici. Facebook bildiğiniz gibi uzun zamandır skandallarla çalkalanıyor ve bu skandalın ortasında Tinder ve happn benzeri mahremiyetin inanılmaz önemli olduğu bir hizmeti devreye sokuyorlar. İnsanların bu özelliğe nasıl yaklaşacağı ise şirketin en büyük kumarı olmuş durumda."