WhatsApp'ın 2014 yılında sunduğu "mavi tik" özelliği hakkında çıkan en son çıkan haberler çok can yakacak cinsten. ShiftDelte tarafından aktarılan habere göre, yeni keşfedilen WhatsApp Mavi Tik hilesi ise kullanıcı "mavi tik kapatma" yapmış olsa bile işe yarıyor.

MAVİ TİK KAPALI OLSA BİLE OKUDUĞU GÖRÜNECEK

Mavi Tik özelliği, gizlilik seçenekleri altında hem metin hem de videolar için kapatılabiliyor ancak görünen o ki aktarılan habere göre sesli klipler için destek konusunda eksiklikler mevcut. Eğer birisinin çevrimiçi olup olmadığını anlamak istiyorsanız, kendisine sadece 1 saniye uzunluğundaki sesli mesaj göndermeniz yeterli. Bu sayede mesajın okunup okunmadığını ve hatta bu durumda dinlenip dinlenmediğini bile anlamanız mümkün. Yalnız şunun altını çizelim: Mesajı alan kişinin sesli mesajı dinlemesi şart.



MESAJIN AÇILMASI ŞART...

Bu yöntemi WhatsApp'ın getirdiği "Mavi tik" özelliğini aşmak için kullanan kullanıcılar kişilerin gizlilik haklarına da ufak müdahalelerde bulunmuş oluyor. Bu açığın kullanabilmesi için mesajın alıcısı yine de sizden gelen mesajı açmazsa veya doğrudan silerse hala gizliliğini korumayı başarabilir.

[old_news_related_template title="Haberler korkuttu! Öldüren tehlike WhatsApp'a mı sıçradı..." desc="Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden yayılan tehlike haberleri korkuttu. Son dönemlerde sık sık haberlere konu olan Mavi Balina oyununun WhatsApp üzerinden yayılıyor olabilme ihtimali ciddiyet kazandı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/03/iecrop/whatsapp-hack-son-dakika-haberler-tehlike_16_9_1520592342.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/teknoloji/whatsapp-kullananlar-icin-mavi-balina-tehkikesi-haberler-kotu-2277352/"]