WhatsApp'a yeni gelen bir özelliğin perde arkası Hindistan'daki olaylara dayanıyor. Geçtiğimiz haftalarda Hindistan'da köylülerin Whatsapp'tan attığı mesajlarla, insan kaçakçılığı yaptığından şüphelenilen 12 kişi farklı zamanlarda linç edilerek öldürülmüştü. Hindistan hükümeti köylülerin bu tarz şüpheli veya yanlış haberlere kulak asmaması gerektiğini açıklamış ve olaylarla ilgili soruşturma başlatmıştı.

WhatsApp, uygulamasının bu tarz kötü olaylarla anılmasından sonra uygulaması için bir yenilik daha yaptı. Yapılan açıklamaya göre gelen yeni özellikle WhatsApp, mesajlardaki linklerin şüpheli veya zararlı olması durumunda kullanıcıya uyarı verecek.

[old_news_related_template title="Whatsapp durumları: Farklı, komik, duygusal, değişik... İşte duygu durumunuza göre Whatsapp sözleri listesi" desc=" En farklı, en komik, en duygusal, en değişik Whatsapp durumları haberimizde! Günlük iletişimimizin çok büyük bir kısmını Whatsapp üzerinden gerçekleştiriyoruz. Hem ücretsiz olması hem kolay kullanımı bu seçimde etkili oluyor elbette. Adeta bir kimlik gibi kullanılan duygu durumları Whatsapp'ı farklı kılan özelliklerin başında geliyor. İşte her türlü duygu durumunu ifade edebilen Whatsapp durumları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/whatsapp_shutter_16_9_1529997031.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/teknoloji/farkli-komik-duygusal-degisik-whatsapp-durumlari-duygu-durumunuza-gore-whatsapp-sozleri-listesi-2487648/"]

WhatsApp beta sürümünde deneme aşamasında olan bu özellik, sohbette gönderilen linkleri analiz ederek sahte yada zararlı sitelere yönlendirme olup olmadığını kontrol ediyor. Eğer link şüpheliyse link kırmızıya dönüyor, kullanıcı yine de linke tıklarsa link açılmadan önce kullanıcıya bir uyarı mesajı gösateriliyor.

[old_news_related_template title="iPhone sahiplerine WhatsApp'tan kötü haber!" desc="WhatsApp'tan eski iPhone ve Android telefon sahiplerine kötü bir haber geldi. WhatsApp'ın bu telefonlarda her an çalışmayı durduracağını açıklayan şirket, hangi modellerin Whatsapp'tan mahrum kalacağını da açıkladı. Eğer siz de eski bir iPhone sahibi iseniz haberimizi okumanızda fayda var." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/whatsapp-shutterstock_16_9_1529596274.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/teknoloji/iphone-sahiplerine-whatsapptan-kotu-haber-2478949/"]

Bu özellik şimdilik geliştirme aşamasında olmasına rağmen çıktığında kullanıcılara, gördükleri şüpheli linkleri bildirme imkanı tanıyacak.

DHA