Türkiye'de kapalı olan Wikipedi sık sık gündeme geliyor. Yaklaşık 1 yıldır Türkiye’den erişime engellenen Wikipedia bir video hazırlayarak, “Türkiye’yi özledik” mesajı gönderdi.

"TÜRKİYE OLMADAN DÜNYA KAYBEDER"

Başta Anıtkabir olmak üzere Türkiye’nin en çok tanınan bölgelerinden görüntüler paylaşan Wikipedia, “Türkiye olmadan Dünya kaybeder” ifadesini kullandı.

Dünyanın farklı ülkelerinden farklı dillerle “Türkiye’yi özledik” diyen insanlara da yer verildi. Wikipedia'nın Twitter hesabından atılan diğer tweetlerde ise, "Türkiye halkı ile dayanışmamız sürecek" mesajı verildi.


[old_news_related_template title="İYİ Parti'den seçim vaadi: Wikipedia açılacak" desc="İYİ Parti, Meral Akşener’in cumhurbaşkanı seçilmesi halinde internet ansiklopedisi Wikipedia’nın açılacağını duyurdu. İYİ Parti Twitter hesabından yapılan açıklamada, “25 Haziran’da Wikipedia'nın açılışına tüm halkımız davetlidir WikipediaİYİolacak” denildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/iyi-parti-meral-aksener-880-sozcu_16_9_1525084505.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/iyi-partiden-secim-vaadi-wikipedia-acilacak-2379321/"]

[old_news_related_template title="Wikipedia'dan kampanya: Türkiye'yi özledik" desc="Geçen yıl Nisan ayında erişimi engellenen içerik sitesi Wikipedia yeni bir kampanya başlattı. Türkiye'yi IŞİD'le aynı zeminde gösteren içerikler barındırdığı, Türkiye içerisinde temsilcilik açmaması ve hukuka uygun davranmaması iddialarıyla yasaklanan Wikipedia, sosyal medya üzerinden, 'Türkiye'yi özledik' kampanyası başlattı. Dijital platform sosyal medya hesapları üzerinden Türkiye hakkında sorulara yanıt vermeye başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/03/iecrop/turke_16_9_1520319691.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/wikipediadan-kampanya-turkiyeyi-ozledik-2267939/"]