Geçtiğimiz günlerde hizmete giren WhatsApp Buisness'in getirdiği yeniliklerin yanında bazı sıkıntıların da ortaya çıkabileceği konuşuluyor. TelecomTalk'da yer alan ve ShiftDelete tarafından aktarılan haberlere göre, WhatsApp’ın Hizmet Şartları ve Gizlilik Politikası’nın sızdırıldığı bildirildi. WhatsApp, iş hesaplarına sponsorlu bir içerik sunmak üzere yakında kullanıcı verilerini Facebook ile paylaşmaya başlayacağı belirtiliyor.

FACEBOOK'UN VERDİĞİ BİLGİLERLE REKLAM MESAJLARI MI GELECEK?

Facebook bilgileri sadece WhatsApp’a hizmet vermek amacıyla kullanılacağı iddia ediliyor. İnsanlar, verilerin hangi şirketlerle paylaşılacağını ve bunun gelişmiş izleme anlamına gelip gelmediğini merak ettiklerini dile getiriyor.

whatsapp-son-dakika-haberleri

KULLANICI RIZASI KONUSU NETLİK KAZANMADI

Bu güncellemeyle birlikte özellikle dikkat edilmesi gereken husus, kullanıcıların verilerini paylaşıp ya da paylaşmayacağı hakkında seçeneklerinin olup olmayacağı. Buna ek olarak kullanıcılar, büyük ihtimalle işletme hesaplarını da isteğe göre engelleyebilecek. Kullanıcı verilerinin paylaşılması durumu, kişisel verilerin hakların ihlali gibi duruyor. Facebook ya da WhatsApp tarafından konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

[old_news_related_template title="WhatsApp'tan yeni haber var! Sohbet grupları için yeni özellik geliyor" desc="WhatsApp, grup sohbetlerini geliştirmek amacıyla grup amaç ve niteliklerini netleştirme adına 'açıklama' özelliği ekliyor. Grup yöneticileri gruba yeni bir kişi eklendiğinde grup açıklaması, sohbet penceresinin üst kısmında bir kutucuk olarak gösterilecek. Bu sayede yeni katılımcılar grup açıklamalarını dikkate almayı ihmal etmeyecek. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/whatsapp-coktu-mu_16_9_1519244523.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/teknoloji/whatsapptan-yeni-haber-var-sohbet-gruplari-icin-yeni-ozellik-geliyor-2238713/"]

[old_news_related_template title="WhatsApp'da karşınızdaki haberiniz olmadan mesajı sildiyse... Bu şekilde anlamak mümkün!" desc="Dünyanın en büyük mesajlaşma uygulaması WhatsApp hakkında güncelleme haberleri gelmeye devam ediyor. Her güncellemeyle gelen farklı özelliklerden en dikkat çekeni mesaj silme özelliği olmuştu. Yapılan son değerlendirmelere göre WhatsaApp'ın mesaj silme özelliğinde bir açık bulunuyor..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/whatsapp-haberleri-son-dakika_16_9_1518769202.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/teknoloji/whatsappda-karsinizdaki-haberiniz-olmadan-mesaji-sildiyse-bu-sekilde-anlamak-mumkun-2224649/"]