Tüm dünyayı gezmeye imkan sağlayan bir harita uygulaması olan Google Maps'de farklı haberlere konu olabilecek detaylara rastlanabiliyor. ShiftDelete tarafından aktarılan habere göre internet kullnıcılarının ortaya çıkardığı bir uydu görseli, Avustralya’da uzaydan görülebilen bir erkek cinsel organı şeklini dünyaya tanıttı.

uzay-google-maps-haberler

Avustralya Victoria’da bulunan kuru bir göl yatağına yapılan bu çizim, kaynağı belirsiz bir şekilde tüm internet aleminde yankı uyandırdı. Betoota Gölü‘nün kurumuş yatağına çizilen bu çalışma yerel gazetelere konu olsa da dünyaya yayılması içinse onun Google Maps’te bir kez yakalanması yeterli oldu.

[old_news_related_template title="Google'dan ilginç uygulama! Telefonlar cetvel olacak..." desc="Google tarafından hizmete sunulan uygulama birçok kullanıcı tarafından merakla karşılandı. Daha öncelerden duyurulan Measure isimli uygulamasının kapsamını genişleterek desteklediği akıllı telefonların sayısını artırdı. Artık ARCore destekli telefonlarla da kullanılabilen uygulama bu sayede daha fazla cihazı destekleyecek. İşte Google Measure detayları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/google-ilginc-uyuglama-haberleri_16_9_1529916253.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/teknoloji/googledan-ilginc-uygulama-telefonlar-cetvel-olacak-2485933/"]