Apple, gelecekte çift kamera kurulumu için önemli bir yeniliğe imza atacak gibi gözüküyor. Gelecekte sunulacak iPhone çift kamera yerine tek kamera ile aynı özellikleri sunmak üzere hazırlanıyor.

ÇİFT KAMERA ÖZELLİKLERİ TEK KAMERADA OLABİLİR

Shiftdelete tarafından aktarılan habere göre, Apple kamera konusunda sürprizler yapabilir. iPhone X ve iPhone 8 Plus akıllı telefonlar çift lens kamera ile birlikte geliyor. ddalara göre Apple, çift kamera yeteneklerini tek lens ile sunma planlarını özellikle düşük fiyatlı modellerinde sunmayı planlıyor. Bir diğer tahmin ise özelliğin önde yer alan selfie kamerasına getirilecek olması.

iphone-x-camera

GOOGLE DA BENZER SİSTEM KULLANIYOR

“Piksel Derinliği Algılama ile Görüntü Sensörü” başlıklı bir Apple patenti ile ortaya çıkan bu yenilik oldukça teknik bir biçimde anlatılmış. Sistemin iki piksel içerisinde fotoğraf detektörleri oluşturabileceğinin ve bunun da derinlik gibi bilgiler toplamak için kullanılabileceğinin altı çiziliyor. Benzer bir sistemin Google tarafından Pixel 2 modelinde kullanıldığını da hatırlatmak gerek. Tek lensli bir kamera ile Portre Modu’nda bokeh efekti ve ayrıca, potansiyel olarak HDR modunun oluşturulmasını sağlamak önemli bir yenilik olacak.

[old_news_related_template title="Apple'ın gizlice geliştirdiği ürün ortaya çıktı" desc="Apple, MacBook dizüstü bilgisayarları ile iPhone ve iPad gibi mobil cihazlarının en iyi kısımlarını aynı potada eriterek, kullanıcıları oldukça memnun edecek yeni bir ürün piyasaya sürmek için çalışmalarını sürdürüyor. Apple tarafından Star kod adı ile yeni bir ürün ailesinin geliştirilmekte olduğu ortaya çıktı. Yakın zamanda ARM işlemci kullanan ultra hafif dokunmatik ekranlı Mac modelleri görebiliriz." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/apple-logo_16_9_1527412135.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/teknoloji/applein-gizlice-gelistirdigi-urun-ortaya-cikti-2432545/"]

 

[old_news_related_template title="2018'in en fazla indirilen İphone uygulaması: Tik Tok" desc="Çinliler'in geliştirdiği Tik Tok isimli uygulama 2018'in ilk çeyreğinde, yaklaşık 45.8 milyon kez indirildi ve Facebook, Instagram, YouTube gibi en bilindik uygulamaları geride bıraktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/lqbgzb8soj_16_9_1525603256.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/cinde-fenomen-oldu-tik-tok-2390797/"]