buyuk

Gebelik sonrası her kadının hayali hızla doğum öncesi kilosuna geri dönmektir. Bu süreçte artan sorumluluklar, bebeğin kaliteli beslenebilmesi ve vücudun kendini toparlaması anne için stresli olur. Fakat endişelenmeye gerek yok çünkü rutinleri ayarlamak sandığınızdan olay olacak.

protein

Protein tüketin

Beslenmede kaliteli proteinlerden gelen enerjiyi artırmak, iştahı kontrol altına alır, uzun süreli tokluk sağlar, metabolik hızı artırır ve sağlıksız karbonhidratların tüketimini önler. Protein açlık hormonu ghrelinin düşmesini sağlayarak iştahı kontrol altına alır.

Şok diyetlerden uzak durun

Siz ve bebeğiniz zorlayıcı bir dönemden geçti. Sizin vücudunuzu onarıp toparlamaya, bebeğinizin de kaliteli beslenmeye ihtiyacı var. Düşük kalorili bir diyet emziklilik döneminin artan vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalır. Anne sütünün kalitesi ve bebeğin büyümesinin korunmasında haftalık kilo verim hedefi yarım kiloyu aşmamalıdır, bu da 1 ayda 2 kilogram verilmesinin hedeflenmesidir. İdeal olarak günlük diyetinizden 300 kalori eksiltip 1 saatlik orta tempolu yürüyüşler gibi kalori harcamasının 200 kalori artırılması hedeflenebilir.

emzirin

Emzirin

Emzirmek anneyi bazı kanser türleri, tip 2 diyabet ve doğum sonrası depresyondan bebeğin ise bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlar. Bebeğin gelecekteki sağlığına yatırım yapar obezite, astım, diyabet riskini düşürür. Emzirmek annenin metabolik hızını 500 kaloriden fazla artırır. Yağdan kilo kaybını kolaylaştırır.

ilk-firsatta-egzersiz

Egzersize başlayın

Yürüme, koşma, yüzme, dans ya da interval egzersiz çeşitleri kilo verimini, yeterli bir beslenme planı eşliğinde kas dokusunun özellikle gebelikte zorlanan pelvis dokusunun hızla toparlanmasını da destekler. Böylece eski formunuza belki de daha iyisine dönmeniz hızlanabilir.

sozcu-banner-1