Fondü 18’inci Yüzyıl'da, şarap ve peynir endüstrisinin kuvvetli olduğu yıllarda yapılmaya başlanmıştır. İsviçre’nin Fransız kantonunun başkenti Neuchatel’de başlamış olup sonrasında tüm İsviçre’ye yayılmıştır. Yapılışı kolay olduğu için İsviçre’de birçok evde yapılmaktadır.

fondu-1

ÇOCUKLAR İÇİN KEYİFLİ BİR MEKAN

Oğlumla geçen hafta kayak yapmak için İsviçre’ye Gstaad’a gittik ve tüm fondü restoranlarını gezdik. Özellikle çocukların çok sevdiği dağ evi tarzı dekorasyonlarıyla fondü restoranları akşam yemeklerinin vazgeçilmezi oluyor. Gstaad senelerdir en sevdiğim ve en çok gittiğim kayak merkezi. Tesisin kompakt oluşu sizi ve çocuklarınızı her daim bir arada tutuyor. Otel seçimini iyi yaparsanız, yürüme mesafesinde harika restoranlara gidebilirsiniz. Gstaad’taki fondü restoranlarının en iyisi bana kalırsa Gstaad Palace Otel’in içindeki ‘La Fromagerie’...

fondu-2

YEMEZSE ÜZÜLMEYİN

‘La Fromagerie’nin en keyifli fondüsü siyah trüf ve şampanyalı olan… Şampanya ve trüflü fondü kare kesilmiş küçük ekmekler ve minik patatesler eşliğinde servis ediliyor. Gittiğiniz her restoranda çocuklar için menüler mevcut ilk seferde fondü yemezse üzülmeyin çünkü yavaş yavaş alışıyorlar.

fondu-3

KENDİNİZİ DAĞ EVİNDE HİSSEDİYORSUNUZ

Gstaad’ın bir diğer keyifli fondü restoranı Gstaaderhof Otel’in altındaki ‘Saagi-Stübli’. Burası biraz daha küçük ama Gstaad’ın en sevilen fondü restoranı.

fondu-4


En favori olan ise klasik peynirli fondü… Menü tasarımından her detaya kadar kendinizi bir dağ evinde hissediyorsunuz. Burada da rezervasyon kesinlikle şart…

fondu-5