orlando

Okullar tatile girdiğine göre, çocuklarınızla birlikte uzun süredir hayalini kurduğunuz seyahatlere çıkabilirsiniz. Henüz rotasına karar vermemiş olanlar için biz de Disneyland’dan dünyanın çeşitli yerlerindeki kayak merkezlerine alternatif tatil rotalarını incelemeye aldık…

Kayak tatilleri


gstaad

Türkiye’de ve Avrupa’da birçok tesis yarıyıl tatilinde dolup taşıyor. Türkiye’de Uludağ, Kartalkaya, Kartepe, Erciyes ve Palandöken başlıca kayak merkezlerimiz. Avrupa’da ise size tavsiye edeceğim Bulgaristan’daki Bansko ve Borovets çok başarılı ve fiyatları da uygun. Size bir de 1984 Olimpiyatları’nın yapıldığı Bosna Hersek’teki Jahorina ile Avusturya’da en sevdiğim kayak merkezi ise Kitzbuhel’i öneririm. İtalya’daki favori kayak merkezim ise Cortina.

Laponya Ivalo


Laponya’daki Ivalo’nun Kakslauttanen kentinde çocuklarınızla unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz. Burası için size tavsiyem, sadece bir gece igloda kalmamız zira tuvalet dışarıda olduğu için çok konforlu olmuyor. Şansınız varsa Kuzey Işıkları’nı kaldığınız cam iglodan görebilirsiniz. Tesisin odaları bungalovlardan oluşuyor; her birinin şöminesi ve Fin saunası var. Kar motosikletleri, Husky cinsi köpeklerle ve geyiklerle kızaklar ve daha çocuklar için birçok keyifli aktivite bulunuyor.

Sıcak sevenler için...


shutterstock_254563387

Phuket Tayland

Yıl boyu 30 derece olan Phuket özellikle kış aylarında harika bir tatil alternatifi oluyor. Yüzme haricinde, dalıştan da çok keyif aldığınız adada tropik meyvelere de doyacaksınız. Çocuklu aileler için önerebileceğim en güzel tesisler Angsana Laguna ve Dusit Laguna. Çocuklarınızı fillere bindirip, yavru kaplanlarla da oynatabilirsiniz. Buradaki en keyifli restoranlar ise TwinPalms Phuket, Blue Elephant, Ka Jok See ve Ban Rim Pa…

Bahamalar

Bahamalar deyince akla ilk olarak çocuklu aileler için adeta bir cennet olan Atlantis Otel geliyor. Çocukların yaşlarına göre keyif alacakları aktivitelerin kategorize edildiği otelde,  her yaş için eğlence garanti. Tesiste akvaryum, yunuslarla yüzme, su kaydırakları, dalga havuzları ve daha birçok aktivite sizi ve çocuklarınızı bekliyor.

Orlando DIsneyland

Disneyland’a gitmek çocuklar için çok güzel bir karne hediyesi olabilir. Size öncelikle Paris’teki Disneyland’ı önermek isterdim fakat hava durumundan ötürü öneremiyorum. Paris yerine direkt uçuşla Miami’ye gidip, oradan arabayla iki buçuk saatte Orlando’daki Disneyland’a geçebilirsiniz. Her yaştan insan bu büyülü atmosferde harika zaman geçirebilir.