Geçtiğimiz ay ünlü şef Mehmet Gürs’ün dünyanın en iyi 50 restoranında 44.cü seçilmesi Türk gastronomisi adına bir ilkti ve çok büyük coşkuyla karşılandı. Bu hafta da iki restoranımızdan güzel haberler geldi…

İsokyo, İstanbul ve Tokyo kelimelerinin birleşiminden oluşmuş ve İstanbul’dan Tokyo’ya kadar olan tüm şehirlerden menüsünde dokunuşlar bulunduran iyi bir Pan Asya restoranı…İstanbul’da kurulan ve başka şubesi olmayan İsokyo’nun şefi Yeni Zellandalı…Şef Clinton Cooper uzak doğuda bir çok şehirde çalışmış ve Pan Asya mutfağını modernleştirerek hoş bir menü hazırlamış. Şef sunumlarda da oldukça iddialı…

isokyo-chef_clinton-cooper-4

Menü aslında oldukça zengin…

nitrojenle-sunulan-sushiler

Benim için öne çıkanlar çıtır sandviçler içinde tuna balığı, sunumu ile farklılık yaratan top şeklinde sushiler, hamburger görünümlü Bao bun ekmeğinde dana kaburga, nitrojenli sushi sunumu ve yeşil çaylı tiramisu oldu.

bao-bun-ekmegi-karabiber-sos-dana-kaburga-asya-lahana-salatasi

Restoranlarda en önemli unsurlardan biri müziği de unutmamışlar. Başarı DJ performansı yemek yerken size keyifli bir ambiyans yaratıyor.

İsokyo geçtiğimiz ay Kuzey İrlanda’da turizm sektörünün en önemli ödüllerinden olan World Luxury Spa& Restaurant Awards 2018’de dünyanın en iyi Asya mutfağı seçildi. Asya mutfağı sevenler için güzel bir alternatif diyebiliriz.

Global arenada bu ay ödül alan başka bir restoranımız İstanbul’da açılan en eski İtalyan Restoranlarından Papermoon…

papermoon

1996 yılında açılan Papermoon, dünyadaki bütün şubelerinden daha büyük başarı kazandı ve yıllardır kalitesinden ödün vermedi. Papermoon ‘un şefi Giuseppe Pressani ilk 1996 yılında açılışı yaptıktan sonra İtalya’ya döndü ve 2005 yılından beri Papermoon ‘un executive şefi olarak çalışıyor.

papermoon-sefi-giuseppe-pressani

İstanbulluların yemeğinden ve ambiyansından keyif aldığı Papermoon geçtiğimiz hafta İtalya’da yapılan değerlendirmede dünyanın en iyi pizza yapan 70 restoranından biri seçildi.

papermoon-roka-ve-bresaolali-pizza

Favorilerim kapalı pizzası Calzone, rokalı ve bresaolalı pizzası, mantarlı pizzası ve dört peynirli pizzası…Pazar günleri özellikle ailece çıkılan öğlen yemeklerinin en keyifli adreslerinden biri oldu.