Geçtiğimiz senelerde yabancı turistlerin tercih ettiği noktalara artık yerli turistler de çok rağbet etmeye başladı. Geçen hafta İstanbul’daki fine dining konseptiyle müşterilerine hizmet veren Frankie’nin yazlık lokasyonu Martı Marina içindeki Port Frankie’de harika bir gastronomik deneyim yaşadık.




 

Yalınlık baz alınarak, taze ve yerel ürünlerle gerçekten birbirinden farklı dünya lezzetlerini Türk yorumlarıyla tadımladık.

portfrankie

Port Frankie’nin şefi Melih Demirel endüstri mühendisi…Şef olmaya karar verdiğinde New York’un en prestijli okullarından Cullinary Institute of America’ya gidiyor ve okulu bitirdikten sonra çıraklık dönemini New York’ta, kalfalık dönemini Tokya’da geçiriyor.

Kamera Hasan Can Keskin

Dünyanın en iyi restoranları arasında olan michelin yıldızlı French Laundry ve Noma’da da çalıştıktan sonra ustalık döneminde de İstanbul’a geliyor. Geçtiğimiz aylarda Frankie’de mutfağın başına geçiyor.

melih-demirel

Şefin yemekleri lezzetli ama beni en çok etkileyen dokunuşları…

orhaniyeden-deniz-urunlu-domatesli-pilav

İspanyolların meşhur deniz mahsüllü pilavı Paella’yı farklı yorumlayıp, Orhaniye’den deniz ürünlü domatesli pilavını annemizin domatesli pilavı tadında pişirmesi, meşhur baharatımız kimyonu beze ile kullanıp karamelize şeftali ve yoğurt dondurması ile servis etmesi gerçekten çok başarılıydı.

seftali

Saatlerce pişmiş kuzunun yanındaki garnitür olarak servis edilen ispir fasülyesi de denemeniz gereken lezzetlerden biri…Et tartarı bulgur katarak hazırlaması da çiğ et tadı sevmeyenler için iyi bir alternatif diyebilirim. Canlı gelen taze karideslerden yapılan ceviche son dönem yediklerim arasında en başarılı olan diyebilirim.

et-tartar

Port Frankie’nin çok hoşuma giden hizmeti ise yemek yediğiniz gece Martı marinada teknenize o gece ücret almıyorlar ve gördüğüm kadarıyla da yelkencilerin uğrak yeri olmuş bile…Haftasonları uğrarsanız yemekte canlı caz müzik performası çok başarılı..

Sektörün öncülerinden Narin ailesinin sahibi olduğu Marina iki ayrı otel konsepti yapmış ve gençleri de düşünmüş. Baraka, nostaljik bir doku ve iyi fiyatlarla gençlerin şimdiden çok tercih ettiği bir konsept olmuş. Tesisin başındaki genç bayanlar dünyanın farklı yerlerinden gelip bir takım oluşturmuşlar. Daha konforlu bir tatil geçirmek isteyenler için ise Martı Hemithea’yı tercih edebilirsiniz…