buyuk1

Sevdiğiniz kişiyle birlikle romantik bir gece geçirmeyi bahane edip Sevgililer Günü’nü küçük bir tatil kaçamağına çevirebilirsiniz. İşte size Avrupa’daki 10 şehirde en sevdiğim 10 otel ve en romantik 10 restoran…

venedik-san-marco-x

San Marco manzaralı odalar


Romantizm turumuza İtalya’dan devam edersek, Venedik’te unutulmaz bir Sevgililer Günü geçirmek isteyenlere Danieli Otel’i tavsiye ederim. San Marco Meydanı’nda yer alan otel özellikle manzaralı odalarıyla size Venedik’i doyasıya yaşatıyor. Yolunuz Cortina’ya düşerse, buradaki Gritti Palace restoran o kadar romantik ki sizi mutlaka etkisi altına alacak.

buyuk2

Her daim popüler


Aşıklar şehri Paris, Sevgililer Günü için popülerliğini korumaya devam ediyor. Şehrin şıklık ve zenginlik sembolü Plaza Athenee Otel, kendinizi harika hissedeceğiniz bir alternatif. Hem romantik bir yemek yemek hem de Fransa’nın en iyi şefi seçilen Christian Le Squer’in leziz yemeklerini tatmak için ‘Le Cinq’ bence harika bir adres.

roma-ask-cesmesi-x

Buram buram yaşanmışlık kokuyor


Meşhur aşk çeşmesiyle hafızlara kazınan Roma, benim en favori romantik mekanlarım arasında. İspanyol Merdivenleri’nin tepesindeki Otel Hassler bu şehirdeki en romantik otellerden. Otel, merkezi konumu, tarih ve buram buram yaşanmışlık kokan dekorasyonuyla adeta ziyaretçilerini büyülüyor. Otel Hassler’in üst katındaki Imago adlı restoran, Sevgililer Günü için harika bir alternatif.

londra-x

Uyumayan şehir


Uyumayan şehir Londra, Sevgililer Günü için en iyi alternatiflerden biri. Bu şehirde birçok yeni otel açılmış olabilir ama Londra Ritz Otel tüm otellerden daima daha romantik ve nostaljik… Park Chinois, performansı ve dekorasyonluyla adeta romantik çiftlere özel olarak hazırlanmış gibi bir atmosfere sahip.

verona-x

Romeo ve Jülyet’in şehri


Sevgililer Günü’nde romantik adreslerden biri de Romeo ve Jülyet aşkının simge şehri Verona. Şehrin en romantik oteli Veronesi la Torre’de yerinizi ayırtabilir, şarap kavlarıyla ünlü restoran Signorvino’da sevdiğinizle bu romantik günün tadını çıkarabilirsiniz.

san-sebastian-x

Dünyanın en iyi 9. restoranı


San Sebastian, her mevsim başka bir güzel... Geçtiğimiz senelerde yenilenen Maria Cristina Hotel bir saray havasındaki ihtişamıyla çok büyüleyici. Bu şehirde romantik bir yemek için geçen sene ‘Dünyanın 9. En İyi Restoranı’ seçilen Mugaritz’e gitmenizi tavsiye ederim.

budapeste-x

Eşsiz nehir manzarası


Buda ve Peşte, tüm romantizmini gece birbirine vuran ışıklardan alıyor… Buradaki tartışmasız en güzel otel ise ‘Four Seasons Hotel Gresham Palace’. Otelin beş çayı seremonisi gerçekten çok keyifli. Nehre bakan otel, konuklarına eşsiz bir manzara sunuyor. Romantik bir akşam yemeğinin adresi ise ‘Onyx’.

viyana

Unutulmaz bir deneyim


Viyana, sakinliğiyle çok özel bir şehir. Bu şehre sadece Imperial Hotel’de kalmak için bile gidebilirsiniz. Sevgililer Günü için eğer Steirereck Restoran’a gitmeyi tercih ederseniz, unutulmaz bir deneyim yaşayacaksınız. Yemekler ve ambians, bu özel gece için harika bir adres.

lizbon-x

Avrupa’nın Küçük İstanbul’u


Lizbon adeta bizim küçük İstanbul’umuz… Şehir gerçekten yaşıyor ve sürekli yenileniyor. Four Seasons Hotel Ritz Lisbon burada benim en favori otelim… Fado müziğinin şehri Lizbon’da yiyeceğiniz akşam yemeğinde canlı müzik performansı dinlemeyi tercih ederseniz, Senhor Vinho’da hem romantik hem de lezzetli bir yemek yiyebilirsiniz.

amsterdam-x

Kanal boyu romantizm


Ve karşınızda Amsterdam… Kanallar ve köprüler şehrinde size Pulitzer Hoteli tavsiye ediyorum. Kanal boyunda yer alan otel, şehrin simgelerinden ve buradaki en romantik otellerden biri… Romantik bir yemek için ise size Ciel Bleu Restoranı öneririm…