Sevgili okurlarım, Devlet eski Bakanı Rıfat Serdaroğlu’ndan sık sık öğretici, eğlendirici ve mizah dolu mesajlar alırım. İşte dünkü mesajından bazı bölümler:
“Bazı partiler tıpkı el arabası gibidir. Arkalarından ittiren olmazsa, yıllarca yerlerinden kıpırdayamazlar. Bunların sepetinde pamuk, tekerleklerinde derman yoktur. Yanlışlıkla rampada bırakırsanız, devrilinceye kadar geri-geri giderler. Bırakın onları bir yere, dünyayı dolaşın gelin, bunlar halâ aynı yerde pinekler.
AKP-MHP ittifakı da aynen iki adet el arabasının bir araya gelmesi gibidir.
Şimdi, bu el arabalarından birinin sahibi olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi biraz irdeleyelim.
Bahçeli denen zat, MHP arabasının sapını 21 yıldır elinde tutuyor!
Hem de öylesine sıkı tutuyor ki, kendisinden başka kimsenin dokunmasına bile izin vermiyor. “Usta, az bizde itelesek” diyen dava arkadaşlarını anında kapıya koyuyor.
Tamam araba onun olsun da, Bahçeli’nin ayaklarında kollarında derman kalmamış ki arabayı iteklesin. Ya gençlik aşısı olacak ya da biri onu itekleyecek ki, harekete geçebilsin.

* * *

70 yaşındaki Bahçeli gençliğinde ülkücü camiayı kullanmış, çocukluğunda hiç kavgaya girmemiş, bir kez olsun mahallede cam kırmamış, yaramazlık yapmamış, ömrü boyunca yalnız yaşamış, sevmemiş sevilmemiş, flört etmemiş, evlenememiş, aile nedir bilmemiş, arkadaşları ile bir duble rakı içmemiş, bir defa olsun bir eğlence yerine gitmemiş biridir.
Böyle bir faninin ruh sağlığının yerinde olması mümkün olabilir mi?
Ne dış dünyayı bilir, ne ekonomik ve teknolojik yenilikleri takip eder, ne de bilimsel gelişmeleri izler! Bilgisayarı bile masasının üzerinde hiç kullanılmadan süs gibi durur.

* * *

Siz hiç Bahçeli’den, Türkiye’nin köklü sorunlarına herhangi bir çözüm önerisi duydunuz mu?
Ya da Bahçeli’nin, yurtiçinde veya yurtdışında televizyonda bilimsel ya da siyasi bir tartışma programına katıldığını, örneğin, Birleşmiş Milletler’de, Avrupa Konseyi’nde, İslam Konferansı’nda konuşma yaptığını duydunuz mu?

* * *

Dünyadaki siyasi liderlerden veya yabancı toplum önderlerinden Bahçeli’yi tanıyan biri acaba var mı?
Bahçeli bir kez olsun dünya liderlerinden herhangi biri tarafından bölgemizle ilgili konularda arandı mı, fikri soruldu mu?

* * *

Hele son zamanlarda, özellikle Erdoğan’a teslim olduktan sonra karizması iyice çizildi ve yerle bir oldu.
Daha dün, hırsızlık, yolsuzluk ve rüşvete bulaştı, vatana ihanet etti, FETÖ işbirlikçisi, kozmik odayı terör örgütüne teslim etti, Türk Ordusu’na kumpas kurdu, Kandil uşaklığı yaptı, PKK terör örgütüne yardım ve yataklık etti diye defalarca suçladığı Erdoğan’a, ülkenin beka (!) sorunu varmış gibi saçma sapan ve uydurma bir gerekçeyle yamanmış olması tüm psikologlara, siyasetçilere
ve tarihçilere saç-baş yoldurmaktadır!
Dünya kuruldu kurulalı böylesine ilginç bir dönüş görülmedi!
Neden döndü, niçin döndü, hep mi dönerdi, kaseti mi çıktı diye fısıltılar da aldı yürüdü!

* * *

Siyasetle uğraşanların, özellikle lider pozisyonunda olanların, evi ve ailesi hariç özel hayatları toplumdan saklanamaz. Çünkü onların alacağı her karar, toplum yaşamını doğrudan etkiler.
Tıpkı, “Ne erken seçimi kardeşim, erken seçim istemek ihanettir” deyip 25 dakikada erken seçim kararı almak gibi!
Siz ülkenize ve yöneticilerine güvendiğiniz için yatırım yapmaya karar veriyorsunuz, borca giriyorsunuz. Hepsinden “Seçim zamanında yapılacak” sözünü defalarca duyunca inanıyorsunuz!
Fakat birileri sırf kendi geleceklerini kurtarabilmek için sizi ve 80 milyonu baskın gibi bir seçime atıyor!
Hem de ne seçime!.. OHAL var, demokrasi yok!
Yüz binlerce tutuklanan var, hukuk devleti yok!
Oy kaydırma var, Türk Milleti’nin güveneceği bir YSK yok!
Oy zarfı ve pusulası var, mührü yok!
Ekonomiden sorumlu yırtık donlu Bakanı var, ekonomik istikrar yok!
Çevremizde komşular var, bir tane dost yok...
Bahçeli, emri hak vaki olduğunda arkasından bir Fatiha okuyacak kimsesi olmadığını biliyor.
Türk Milleti olarak gelin bu görevi bizler yapalım. 24 Haziran seçimlerinde bu kimsesiz kişiyi geldiği yere gönderelim ve Fatihasını beraberce okuyalım. Var mısınız!”

Doğu Perinçek doğruları söylüyor


Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, yaptığı basın açıklamasında çok önemli ve doğru konulara değindi. Özetliyorum:
-“TBMM’ye çağrı: Anayasal yetkinize sahip çıkın, erken seçim darbesine izin vermeyin.
-Uyum yasalarını Kanun Hükmünde Kararname ile çıkarmak Meclis’i mafyatik yöntemlerle bombalamaktır. Erdoğan-Bahçeli ikilisi erken seçim kararı alamaz. Meclis’in yetkisini gasp etmeye kalkışmışlardır. Bu bir darbe kararıdır.
-Seçimin hukuki düzeni yok ama seçime gidiliyor. Bu durumda seçimin kendisi kaos (kargaşa) yaratmaktadır. Hukuk düzenlemesi yapılmadan seçim kararı alınamaz.
-Yasaların öngördüğü seçim sürelerinin keyfi olarak kısaltılması, siyasal partilerin ve vatandaşların siyasal haklarının ortadan kaldırılmasıdır.
-24 Haziran erken seçim kararı siyasal partilerin ön seçim yapma hakkını ortadan kaldırmaktadır. Ön seçim için adaylar ne zaman propaganda yapabilecektir? Bu durumda lider piyonlarının önü açılmakta, adayların lider mafyaları tarafından atanması zorunlu kılınmaktadır.
-TBMM yok sayılmıştır. Hukuk dışında paldır küldür seçim, kaosa davetiyedir.
-Önce seçim kararı alır sonra hukukunu getiririz anlayışı hukuk dışıdır.”
Doğu Perinçek doğruları söylemiş, kutluyorum.

sozcu-banner-1