Erdoğan, yeni sistemin 100 günlük eylem programını açıklarken medyada en çok yer alan icraatı “Türkiye Uzay Ajansı” 100 gün bitti, yine kurulamadı. Oysa 400 projeden en önemlisi Uzay Ajans’ıydı…
Etrafı toparlayıp, hesabı kapatıp ufaktan kalkardık. Lakin dış mihraklar bize uzay ajansı kurdurmazlar. Ülkenin dünyaya 470 milyar dolar borcu var. Önce borcunu öde, sonra gidersin derler adama… En fazla bir arkadaşa bakıp çıkarsın Mars’ta…

★★★

Zira her açıklandığında bir tane kurulsaydı şu anda 19 tane Uzay Ajansı’mız vardı. Fark ettiyseniz seçimler de çok yaklaştı. Yerli araba, yerli uçak muhabbeti de sıktı. AKP’nin yeni seçim teması, belli ki uzaylı…
Ya 5 yıl önce kurulsaydı ne fark edecekti? İlk Türk astronot Mars’a mı gidecekti? Mancınık oraya kadar insan atabiliyor mu ki?

★★★

Daha önce aya dört şeritli yol yapacaklardı. O proje de fazla tutmadı. Memlekete baksan envai çeşit uzaylı. Kurulmasın mı Uzay Ajansı? Ne dese inanıyorlar. Ne dese alkışlıyorlar.
Bari bu sefer ajansa hayvanat bahçesi müdürü atamayalım. Lunaparklarda çalışmış bir partili başa geçsin. Hiç değilse roket resimli oyuncaklar var. Binsin, insin… Tabii öncesinde mutlaka imam hatibi bitirsin.

★★★

Para nereden bulunacak? Uzay gemisi yap-işlet-devret mi olacak? Gemi ihalesini yine malum gruplar mı alacak? Yoksa sadece teleskop ihalesine mi çıkılacak?
Ajansa çalışan alınırken KPSS notuna mı bakılacak? Peki, yurtdışı fuar veya etkinliklere ajanstan kimin çocukları katılacak? Harcırahlar elden mi verilecek, bankaya mı yatacak? Bizim vergiler bu sefer de uzaya akacak.

★★★

Hadi kuruldu diyelim. Hedefi ne olacak? “Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır” diyen partili gençler çıplak gözle göğe mi bakacak? Yıldız kaydığında dilek mi tutacak?
Yoksa dünyanın en yüksek binası inşa edilerek, uzaya mı çıkılacak? TOKİ, Mars Evleri projesine ne zaman başlanacak? Astronotlar, Mars Millet Bahçesi’nde kek yiyip mi yuvarlanacak?

★★★

Daha Avrupa’ya vizesiz gidemiyoruz, ne Mars’ı? Her yere gittin bir Mars kaldı! Biz Mars’a gidene kadar Mars bize gelir.
Hani “Cumhuriyet tarihinde yapılmayanları yaptık” diyorlar ya, doğru söylüyorlar. O kadar hızlı borçlandık ki aynı hızla yol alsak Mars’a ilk biz varırdık!
İnanın o kadar borç parayla Mars’a uzaylık saray yapardık. Maalesef çoktan harcadık. Parayı betona yatırdık.

★★★

Yine de biz bu millete sevdalıyız be.…Astronot yetiştiremezsek astrolog ayarlarız, yıldızlara gidemezsek yıldız falına bakarız. O 100 günde olmadı, bu 100 günde mutlaka Uzay Ajansı’nı kurarız.